Billige fastelavnskostumer

Fastelavn er nær, og dette er tiden, hvor stort set alle børn skal klædes ud. Man kan selvfølgelig sagtens gå ind i BR Legetøj eller lignende og købe sig fattig i fastelavnskostumer.

Ofte skal der også nogle rekvisitter til – og det gør jo ikke det hee billigere. Men naturligvis er der en vej til billige fastelavnskostumer. Flere endda….

Dels kommer man nemt af med en pæn sum, hvis man har et par unger, der skal ekviperes til fastelavn, dels er der stor risiko for at møde op til fastelavnsfesten – blot for at finde ud af, at festen har adskillige deltagere i identiske kostumer. Men der er andre, billigere – og efter min overbevisning også sjovere – muligheder for at blive klædt på til fastelavn.

Selvgjorte fastelavnskostumer er velgjorte fastelavnskostumer

Der er masser af muligheder for selv at fabrikere fastelavnskostumer. Da min søn var i fastelavnkostume-alder, lavede vi dem ofte selv. Her kommer nogle eksempler – ingen af dem har kostet over 50 kr:

  • Et bæver-kostume syet om af en gammel “pels” købt på loppemarked
  • Et  klovnekostume – dragten syet af farverige stofrester. Og så med en god gang ansigtsmaling. For store sko er sjældent svære at skaffe.
  • Et katte-kostume – også syet af en gammel, hvid “pels”.
  • En tryllekunstner blev lavet vha. en af en sort jakke. Dertil en hjemmefabrikeret hat af pap med en elastikanordning, der gjorde, at den kunne indeholde en kanin  – uden at den faldt ud.
  • Et politi-kostume. En blå vindjakke + kasket blev til en politiuniform, ved lettere omsyning.

Links til inspiration til fastlavnskostumerne.

Her kommer et stribe fastelavnskotsume-links.

Fastelavnskostumer kan genbruges

Kostumerne bliver kun brugt få gange – så der er rige muligheder for brugte fastelavns kostumer:

  • Måske kender du nogen, der har børn, der lidt ældre end dine, og derfor har aflagte fastelavns-kostumer liggende?
  • Du kan desuden købe billige brugte fastelavnskostumer i for eksempel  Den blå avis eller Gul og Gratis. Eller du kan selv annoncere efter dem.

Og har du selv gamle kostumer liggende, kan de også sættes til salg samme sted. De er som regel salgbare netop på dette tidspunkt af året. Så du kan få lidt penge ind til dette års kostumer – og andre kan have glæde af de gamle kostumer (som jo er nye for dem, der ikke har brugt dem før).

Flere fastelavnsindlæg

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.