Dyrk selv krydderurter

Vil du have friske krydderurter til en overkommelig pris, er der kun en vej fem: Dyrk dem selv! Du behøver end ikke være haveejer, et par potter på altan eller terrasse – eller endda vindueskarm – er også anvendeligt. Det er nemt, de passer sig selv.  Køb de billigste i supermarkeder, eller spørg folk om stiklinger af f. eks mynte, citronmelisse og timian, (som breder sig hastigt) og plant dem ud.

Eller så dem selv – den allerbilligste måde at få krydderurter på.

Krydderurter på den billigste måde

I foråret kan man købe små planter til udplantning (langt billigere end at købe i potter). Og så må vi ikke glemme den allerbilligste metode: Køb dem som frø! Er der for mange frø i en pakke, så husk lige, at frø kan gemmes fra år til år. Eller du kan dele dem med andre.

Spar penge - dyrk dine egen krydderurter

Krydderurter er dyre i supermarkedet – men kan nemt dyrkes uden ret megen plads

Man kan købe krydderurtefrø til nogle ganske få kroner i supermarkederne. Det kan kun blive en god forretning. Hvert brev indeholder ofte mere end du kan nå at bruge på en sæson.

Krydderurter er ikke pladskrævende

Persille er en af de krydderurter du nemt kan dyrke på lidt plads

Dyrk dine egne krydderurter – blandt andet persille

Det gode ved at dyrke sine egne krydderurter er, at man erstatter noget, som man ellers køber forholdsvis dyrt.

Og det er her, hvor de fleste kan være med – fordi krydderurterne ikke kræver den store plads. Eller er svære at pleje. Hvis du ikke har en stor have, kan du sagtens dyrke krydderurter alligevel. De kan bare være i en lille bed. Eller du kan dyrke dem i potter på altanen – så heller ikke her er det udelukket selvom man bor i lejlighed.

Har man ikke den store udendørsplads, er grøntsager sikkert ikke sagen at dyrke. Det bliver for besværligt og det kan sikkert heller ikke svare sig økonomisk. Krydderurter derimod er ret taknemmelige at have med at gøre.

Krydderurter er netop den ting, som det kan betale sig at dyrke – også selvom man ikke har ret megen plads – eller tid for den sags skyld.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.