Den enes storskrald, den andens…?

Ja, jeg kunne ikke helt få færdiggjort sætningen. Det handler i bund og grund om undgå at storskrald bliver til affald. For det den ene ikke kan bruge mere, er måske det, en anden lige står og mangler. Det eneste, der mangler, er at få det formidlet. Og det er man faktisk begyndt på.

Al for mange brugbare ting ender nemlig på lossepladsen. Ting, som der sikkert var nogen, der kunne bruge. Men hvis man ikke lige kender nogen, der kan bruge det, hvad så?

 

Den enes storskrald, den andens genbrugsguld

Ja, det må være sådan, det skal formuleres. Ofte er der nemlig slet ikke tale om ubrugeligt affald. Det, du ikke selv kan bruge, ville andre muligvis blive glade for. Og det, du lige står og mangler, er der muligvis andre, der gerne vil skille sig af med.

Det er langtfra usædvanligt, at vi skiller os af med fuldt funktionsdygtige ting. Til at råde bod på dette findes websiden storskrald.dk. Her er der oprettet annoncer, der udbyder masser af effekter, som ellers ville være endt som storskrald. Så dette er en winn-winn-situationen. Godt for miljøet og for pengepungen. Det burde faktisk være langt mere udbredt end det er idag.

Bortgives

I mange tilfælde er det gratis at få kontakt til “sælgeren”, andre gange skal man betale et mindre beløb for at få kontaktoplysningerne. Men hvis ‘gevinsten’ f.eks. er et gratis klaver eller en fin sofa, er der jo stadig mange penge sparet. Siden gratisgenbrug.dk fungerer efter samme princip.

Et andet sted at formidle aflagte ting, som man ikke skal have penge for, er sektionen “Bortgives” som du finder i både Gul og gratis og Den blå Avis. Her kan man indrykke de genstande, som man ønsker at skille sig af med. Og mangler man noget, men har ikke råd, er det måske et forsøg værd at kigge i “Bortgives”.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.