Byt planter med andre – på Facebook

Der er meget unyttigt tidsfordriv på Facebook – dette er dog ikke noget af det. Her bruges Facebook til noget ganske nyttigt. Der er nemlig oprettet en plantebytte-gruppe med navnet “Plante Bytte centalen”. Det handler i bund og grund om, at man skal bytte planter med hinanden i stedet for at gå ud og købe i havecenter eller på planteskole.

Plantebytte-ideen er langtfra ny – Det Danske haveselskab holder plantemarkeder landet over. Det nye er, at man bruger Facebook til det.

Byt planter og spar penge

Stifteren af plantebytte-gruppen skriver:
“Jeg har så tit ærgret mig over at grave planter op og smide på komposten af forskellige årsager, for derefter at køre i havecentret og betale dyrt for en ny plante af en anden slags. Ikke mindst er det endnu mere ærgerligt at se prisen på den man lige har smidt på komposten !!”

Og det er jo nok sagen i en nøddeskal. Hvorfor købe masser af nye planter, når man bare kan bytte sig frem?

Find dine plantebytte-venner lokalt

På Facebook-siden kan der byttes stauder, krydderurter, småtræer, buske – eller måske frø. Kort sagt alt det plantemateriale, som man måtte have til overs. Bare byt løs! Så er alle glade!

Det er meningen at de der melder sig ind i gruppen, skal finde hinanden lokalt – og bytte lokalt. I skrivende stund er der 135 medlemmer, men mon ikke der kommer flere til. Hvis du er interesseret, så kig her på Facebook-gruppen Plante Bytte Centralen. Så det kan man også bruge Facebook til!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.