Billigere tandlægeregning?

Tandlægebesøget er ikke det behageligste i verden. Der er dem, der er decideret bange for tandlæger! Men dertil kommer, at der er en risiko for at skulle betale et større beløb for behandlingen! Der er sikkert også dem, der er mere bange for tandlægeregningen.Vi må nok erkende, at helt billigt bliver det aldrig. Men noget kan der gøres for at holde tandlægeregningen i ave.

Især er det aktuelt ved de store, dyre behandlinger. Dem som nemt kommer til at koste kassen ved tandlægen. Er man ude for at skulle have lavet et større arbejde og dermed i farezonen for at blive lænset, kan der være mening i at tage til udlandet og få det lavet. Og med udlandet mener jeg ikke at man skal rejse langt, langt væk for at få lavet tandlægearbejdet. Det kan faktisk sagtens være det nære udland, for selv i sammenligning med de nærmeste lande, er danske tandlæger markant dyrere. Faktisk så dyre, at det fuldtud kan være rejsen værd!

De fleste kan nok regne ud, at man ikke bare tager afsted hvis man skal have en tandrensning eller have ordnet et enkelt hul….

Spar penge på tandlægebesøg i udlandet

Og når jeg snakker om det nære udland kunne det for eksempel være Polen eller andre østlande – men så sandlig også Tyskland eller Sverige. Selv tandlægebehandling i Tyskland eller Sverige betaler sig. Alene det at få arbejdet lavet i Polen, kan nemt halvere udgifterne. Man skal selvfølgelig have rejseomkostninger med i regnestykket. Ved Tyskland snakker vi om 30-40% mens Sverige vil være omkring 20% biligere. Nu er de 2 lande jo så tæt på, at det sagtens kan være en fordel alligevel – ikke mindst for dem, der bor i de områder, der ligger tæt på landene. Tager man lægere væk end Polen, ja så kan man sagtens komme længere ned i pris!

De fleste ville sikker være trygge ved tyske eller svenske tandlæger, men hvad hvis man nu kommer længere væk? Hvilken uddannelse har de? Er en tandlæge i Polen det samme som en tandlæge i Danmark? Mange vil nok endda være mere skeptiske når man kommer længere væk.

Av min tand – tør jeg?

Men eftersom denne tandlægetrafik har stået på i en årrække er der et erfaringsgrundlag, man kan trække på. Og der er mulighed for først at tjekke det hele, så man ikke kaster sig ud i noget, man kunne komme til at fortryde. Bedst kan du lave din research på avmintand.dk, som i bund og grund handler om alt hvad der har med tandlægebehandling i udlandet at gøre. De har samarbejdsaftaler med tandlæger i mange lande og kan være en rigtig god guide til tandlægebehandling. Det kan gøre en meget mere tryg ved behandlingen, når der er vurderinger og anmeldelser fra andre patienter, som man kan støtte sig til. Det er altså ikke ren gambling når man vælger at gå til en tandlæge i et land, hvor man end ikke forstår sproget.

I det hele taget kan avmintand bidrage med at opklare mange af de spørgsmål, som trænger sig på hvis man overvejer at vælge tandlægebehandling i udlandet. så som:

  • Er tandlægerne godt nok uddannet i det pågældende land?tandlaege
  • Hvad med sproget?
  • Hvordan arrangeres rejsen?
  • Hvor lang tid tage behandlingen?
  • Hvor mange udgifter løber der på?
  • Kan jeg få tilskud fra Danmark?
  • Og sikkert mange flere spørgsmål…

Få hjælp til tandlægebesøg i udlandet

Avmintand kan også være behjælpelig med at arrangere rejsen. Og man kan faktisk godt få tilskud fra Danmark til tandlægebehandling i udlandet – i modsætning til hvad mange tror

Om hele arrangementet betaler sig, er noget man må afveje med sig selv. Det kan blive væsentligt billigere at blive behandlet hos en tandlæge i udlandet. Men gevinsten skal jo ses i forhold til det besvær, der kommer ud af det. Nogle gør dog det, at de slår det sammen med en ferie, der så afholdes i det pågældende land. Ved man ikke rigtigt noget om tandlægebehandling i udlandet, skal man gå ind og studere avmintand.dk. Allerede om kort tid er man meget klogere.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.