At overleve et udsalg…

Udsalg igen! Og vi bliver bombarderet med tilbud – ikke alle lige gode. Det giver fornemmelsen af at spare penge, men det bliver nemt det modsatte. Faldgruber er der nok af. Det skal helst ikke ende op med, at man har brugt en masse penge – uden helt at vide, hvad de er gået til. Som med al anden shopping, risikerer man at købe langt mere end man have tænkt sig. For der var lige sådan nogle gode tilbud, der måske aldrig kommer igen? Her kommer en lille guide, der kan gelejde dig gennem de værste faldgruber, udsalget kan byde på.

Udsalgets grundregler

Lav en indkøbsliste. Du må have en ide om, hvad du eftersøger – eller hvad det er, du mangler. Denne liste skal bruges lidt på samme måde som den til supermarkedet. Hvis du følger den, har du ikke den samme risiko for at komme hjem med noget, du i bund og grund ikke har brug for. Hvis du ikke har en ide om, hvad du leder efter – og egentlig ikke mangler noget, så lad være at tage på udsalg. Så kan du spare det hele…

Ved tøjindkøb skal du huske at prøve tøjet. Man kan ikke bare gå efter størrelsen, for der er mange afvigelser i størrelser. Og det er ikke uvæsentligt, hvordan snittet er. Og somme tider er der faktisk en grund til at det er på udsalg. Jeg ved godt, er ofte er kø og at det er besværligt, men det betaler sig. Du undgår fejlkøbene. Ofte ser ting nemlig lidt anderledes ud, end man forventer. Her er der ingen grund til at lade sig overraske.

Kan  det returneres? Husk at sikre dig, at varen kan returneres. Så har du i det mindste muligheden for at slippe af med tingene igen hvis du har forkøbt dig. Købeloven giver ikke automatisk returret, men i mange tilfælde gør forretningerne det. Hvis det ikke står nogle steder, så spørg. Nogle er også så snedige, at de ikke tager nedsatte varer retur. Hvis det ikke står på bonen, at du kan returnere, så bed om at få det skrevet på. Det er en udbredt misforståelse, at man altid har ret til at returnere – men det har intet på sig!

Stol aldrig på en førpris. Der laves masser af fusk med før- og efterpriser. Og i de fleste tilfælde opdager vi det slet ikke. Men der er grund til at passe på. Butikkerne ved, hvor maget, vi lader os dupere af at noget er sat meget ned. Vurder kun den pris, du skal betale, Er den rimelig? Hvis ikke er det lige meget, hvor meget det er sat ned.

I bund og grund handler det om at undgå impulskøbene. Det er dem, der belaster økonomien. Hvis du undgår dem, er der bedre råd til det, du rent faktisk har brug for. Giv dig altid tid til at prøve tøjet, før du køber det. Det kan være fristende bare at satse, for at undgå lange køer af utålmodige kunder til omklædningsrummene, men det kan være et skråsikkert træk og ofte ender det i fejlkøb.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.