Ville du smide 4000,- skraldespanden?

Nej, naturligvis ville du ikke det! Problemet er, at det er der mange husstande, der gør. Ikke forstået på den måde, at man smider pengesedlerne ud. Man smider mad ud. Masser af mad.

Når jeg sætter det sådan på spidsen, som jeg gør i overskriften, er det for at tiltrække opmærksomhed omkring dette. Overdrivelse fremmer forståelsen, som man siger.

Mange penge at spare på husholdningsbudgettet

Gennemsnitligt smider hver dansker 63 kg. mad ud årligt. Det skal understreges, at dette er for en person, så er man en husstand på 4, så kan man gange med 4. Og der er tale om 63 kg. brugbar mad – tallet er “renset” for kartoffelskræller, æbleskrog og kaffegrums.

Det er mad, der kunne være blevet spist – men det endte i skraldespanden. Det er meget mad – og det er mange penge, man kunne spare, hvis man havde lidt mere styr over det.

Hvad koster 63 kg. mad?

Det kommer naturligvis an på hvilken mad, der er tale om. Men der er ingen tvivl om, at det er alt for meget. Miljømæssigt er det noget svineri, men det er jo faktisk også en belastning på privatøkonomien. Noget har regnet på det og er kommet frem til, at danske husholdninger i gennemsnit smider mad ud for 4000 kr.

Videoen her, som omhandler dette spild af mad/penge, er hentet fra sparesektionen fra jyskebank.tv:

Spar penge på husholdningsbudgettet

Den gode nyhed er naturligvis, at en gennemsnitlig dansk husstand har mulighed for at spare 4000 kr. årligt. Hvilket måske er en overvejelse værd? Der varsles nemlig igen stigning i fødevarerpriserne – og for de fleste er 4000 kr. mange penge.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.