Valentinsdag – endnu en anledning til at bruge penge

Valentinsdag er nært forestående – d. 14. februar. Romantik er oppe i tiden. Forbrug er oppe i tiden. Lægger man dem sammen, burde man måske ikke undres over, at så mange danskere bruger så mange penge på Valentinsdag For noget tyder på, at danskerne har taget valentinsdag til sig. Eller i hvert fald nogle danskere – mange anser den stadig for et amerikansk fænomen.

Detailhandlen har i hvert fald – det vil man snart kunne se i reklamer overalt.
Danskerne dyrker valentinsdag – skriver politiken.dk.

Valentinsdag er importeret

Valentinshjerte
Valentinsdag er en slags “kærestedag” – og det er ikke just en gammel tradition, ikke i Danmark i hvert fald. Til gengæld er den så behørigt markedsført, at ingen kommer uden om den. Markedsført fordi der er penge i det. I virkeligheden er det en amerikansk tradition, som mange af os for få år tilbage troede og håbede på ville blive i USA. Men som med så meget andet amerikansk, er den også landet i Danmark. Og behørigt markedsført. Måske er det mere detailhandlens dag end det er kæresternes dag? Der er sådan set ikke noget galt med ideen om romantik. Men hvorfor lige denne bestemte dag? Og hvorfor kun en dag om året – nu vi er igang?

Udtryk gennem forbrug

Et eller andet sted passer det selvfølgelig i tidsånden. Vi skal vise, at vi holder af. Vise kærlighed, hensyn, overskud. Julegaverne skal også afspejle dette. Luksus, wellness. Eller, som i artiklen Gave idéer i kærlighedens tegn symbolske gaver. Her må det være symbolet, der er i fokus, da gaverne er mere besynderlige end egentligt anvendelige. Nå, ja, det er selvfølgelig tanken, der tæller.

Du er hvad du køber?

Da vi i dag viser “hvem vi er” gennem det vi køber, ja så ligger ideen jo lige for. Men kunne det ikke siges på en anden måde. Og i øvrigt, hvor kan vi ikke udtrykke os på en bedre måde end at købe noget hundedyrt. Man kunne  jo være fræk og sige, at det udtrykker: “Jeg har penge nok, men ingen fantasi…”

Du er, hvad du giver?

Og nu vi er ved det: Hvorfor er der afsat en dag om året til det? Så er det overstået, pyha, der er et helt år til at vi skal vi skal til det igen.
Skal det ikke afspejles i hverdagen? Og når det nu er tanken der tæller (for det er det vel stadig?) skulle gaven så ikke afspejle netop tankerne? Og altså ikke pengene?

Rose-prisernes himmelflugt

Endnu et tegn på, at detailhandlen ser Valentinsdag som en mindre guldgrube er, at prisen på røde roser stiger drastisk netop til Valentinsdag. Her må man sige, at situationen er udnyttet ekstremt – for det er ikke noget med en krone eller 2 roserne er steget. Det er en flerdobling.

Billigere blomster til Valentinsdag

Vil man gerne give blomster på Valentinsdag og ønsker man samtidig ikke at blive ribbet, er der kun en vej. Lad være med at blive offer for vanetænkning. Køb en anden slags blomster end røde roser. Det er vel ikke kun denne ene slags blomster, der er romantisk.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.