Vælg din hobby med omhu

Har du en hobby? Eller flere? Det er der mange af os, som har. Men hobbies kan have en meget forskellig indvirkning på ens økonomi. Måske skulle man tænke lidt over det?

Tænk, hvis nu..

Nej, jeg vil på ingen måde gøre mig til talsmand for, at man skal opgive en passion til fordel for et halvhjertet projekt. Så tag det bare som et tankeeksperiment. I hvert fald, hvis man har en økonomi, man gerne vil have forbedret. Tænk hvis nu du kunne bruge din hobby aktivt i det projekt. Det kan være en hobby, du tjener penge på – eller måske en hobby, der kan spare dig penge.

Nogle har dyre hobbies. Jeg har set hobbies som golf, motorsport og heste sætte pres på folks økonomi. Selvfølgelig kan det være ens passion, det eneste man kan forestille sig. Det skal det helst også være – eller også skal man have en økonomi, hvor der er plads til det. Hvis du har penge nok, sidder du nok ikke her og læser mine sparetips. Eller?

Kan man tjene penge på sin hobby?

På nogle hobbies kan man nok. Måske har du allerede en, du ved det bare ikke? Tænk over, hvad det kan bruges til. For eksempel:

  • Du er god til at spille guitar (eller et andet instrument). Måske kunne du give undervisning til andre?
  • Du elsker at sy. Måske kunne du sy for andre. Eller reparere tøj (knap så spændende, men dog alligevel en måde, hvor du kan tjene penge på din kunnen). Det kan godt være, at du ikke mener, det er noget specielt, men der er mange der ikke kan sy. Hvis der ryger en lynlås, ryger bukserne ud.
  • Hvis du elsker at male, kan du prøve at sælge dine malerier. Du kan selvfølgelig prøve at udstille. Men du behøver ikke nødvendigvis have en udstilling. Du kan starte med en hjemmeside, hvor folk kan se dem – og så henvise til dine adresse. Du kan sagtens få en gratis hjemmeside.
  • Er du en ørn med en computer kunne du måske lave support. Eller undervise? Er du god til websider kunne du tage mindre webmasteropgaver.
  • Er italiensk madlavning din passion kunne du måske lave en lille, privat catering.
  • Er du god til at reparere biler ved du nok allerede, at her er muligheder. Den jeg kender, der har disse evner, har aldrig fred!
  • Elsker du at renovere gamle møbler, kan du sikkert sagtens finde “kunder”.

Og det her er bare eksempler. Hvad kan du?

Er du rigtig god til noget, der måske kunne interessere andre? Måske kunne du lave en webside – eller blog –  om det, og sætte reklamer på den?

Eller spare penge..

Hvad kan man så spare penge på. Tjah, hvis det tilvejebringer ting – eller ydelser – du ellers skulle have betalt for. Der kan være mange ting, man ikke lige tænker på. I hvert fald er det sådan, at alt hvad du selv kan lave, skal du ikke betale andre for.

Handyman – af enhver tænkelig art? Lystfisker? Elsker du at sy, er der også penge at spare? Det samme gælder for den, der elsker at rode med gamle cykler?

Som sagt, bare eksempler. Pointen er, at du skal prøve at tænke over, om der er noget, du godt kan lide at lave, der kan bidrage positivt til din økonomi.

Og så er det forøvrigt ikke forbudt at have mere end en hobby…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.