Udnyt de lave fødevarepriser i Tyskland

 Flere af vore nabolande har ikke oplevet helt så store prisstigninger som os. Priserne er steget, men ikke i samme omfang. Desuden har de en moms, der er lavere end vores. Det gør at priserne på fødevarer (og mange andre ting, for den sags skyld) er noget lavere. I Danmark betaler vi 25 procent, mens svenskerne betaler 12%.  Og tyskerne – ja , de slipper med syv procent i moms på fødevarer.

Det er er mest aktuelt for os – og hvor der umiddelbart er mest at hente, er Tyskland. Du kan finde fødevarer, der koster det halve af, hvad du skal betale i Danmark. Noget man ellers skulle regne med, at man skal langt syd eller øst på for at opleve.

Men det er ikke hvorsomhelst du skal regne med at finde så store besparelser. I Flensborg er der en god mulighed i Citti  Gross Markt i Flensborg. Det er et meget stort supermarked, der i høj grad er baseret på storkøb, men ikke kun. Det blev tidligere sammenlignet med det danske Metro – man skulle være erhvervsdrivende for at kunne handle der – og have kort. Som danskere lykkedes det os dog at få et “gæstekort” – en ordning de havde lavet. Dette er flere år siden – idag er det åbent for alle.

Der er penge at spare på mange fødevaregrupper. Du kan læse nogleprissammenligninger i Ekstra Bladet: Køb mad til halv pris hos naboen. Vær dog opmærksom på, at der bliver sammenlignet med Føtex i Danmark – de har forholdsvis høje priser. Hvis du normalt køber discount, skal du lige justere dine forventninger i forhold til det.

Gevisnten er selvfølgelig størst, jo tættere man bor på den dansk-tyske grænse. Og det er selvfølgelig ikke et sted man lige kommer hver dag. Man det kunne være en mulighed, hvis man gik flere sammen om det. Man kan sagtens købe ind til 4 familier, selvom man kun bruger 1 x benzin.

Og man skal naturligvis fortrinsvis gå efter varer, der kan holde sig eller fryses.

Læs også – hvis du planer om at tage til Tyskland

Spar penge på billige tyske fødevarer.

Grænsehandel: Kør et par kilometer længere

Billig tandlægebehandling i udlandet

Billige DVD/CD skiver

Rejs fra Hamburg

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.