Tandlægepriser – tjek dem på nettet

Er din tandlæge er billig eller dyr? Det er et rigtigt godt spørgsmål. Et spørgsmål, som jeg tror mange, gerne ville have besvaret. Men hvordan gør man egentlig det? Det er jo ikke ligesom at gå ind på EDB-priser og tjekke prisen for et fladskærms-TV, vel?

Nej, måske ikke helt så let – men det er ikke helt umuligt at tjekke tandlægepriser.

Tandlægepriser på nettet!

Der er faktisk en mulighed. Du kan ganske vist ikke tjekke tandlægens priser krone for krone – men du kan få et ganske godt billede af, hvor din tandlæge ligger rent prismæssigt. Du kan altså tjekke prisen hos din tandlæge sammenlignet med andre tandlæger.

Kontant har kortlagt tandlægepriserne

Det er DR’s  Kontant, der har fået udarbejdet et “tandlægekort” – eller hvad man nu skal kalde det.

Dette indeholder alle landets tandlæger – og dermed deres placering på prisbarometeret. Du kan se, hvor din tandlæge ligger inde for pris-spektret – og desuden om din tandlæge overholder gældende lovgivning, der handler om at offentliggøre sine priser på 10 bestemte tandlæge-ydelser.

Du kan altså ikke direkte se, hvad tandlægen vil have for den enkelte ydelse – blot om din tandlæge ligger i den rigtige ende af spektret. Jeg skal lige indskyde, at dette tandlægetjek ikke fortæller noget om kvaliteten af tandlægearbejdet. Kortet, hvor du kan tjekke din tandlæges priser, finder du på DR.dk/Kontant for at tjekke tandlægepriserne:

Astrid

One Comment

  1. Lækkert kort – det har jeg faktisk ikke stødt på før! Som du også påpeger, skal man ikke nødvendigvis vælge den billigste tandlæge bare fordi den er billigst – kvaliteten er også vigtig. Uanset hvad, er det godt at kunne danne sig et overblik så man er sikker på, at man ikke skal betale alt alt for meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.