Pletfjerner guiden – gratis

Pletter er en evigt tilbagevendende ting. På tøjet, dugen, møblerne – overalt. I stedet for at smide ud – eller investere i dyre pletfjernere, som man måske kun bruger en gang, kan du nu bruge en on-line guide til, hvordan du fjerner pletter. Alle de smarte pletfjernere har desuden ry for ikke rigtigt at virke. Selv har jeg aldrig rigtig haft det store held med dem.

Ikke overraskende kan de fleste fjernes med noget, du allerede har i huset + lidt fingersnilde. Man skal bare lige vide hvad man skal bruge – og hvordan. Egentlig ledte jeg efter en brochure, som Forbrugerstyrelsen tidligere har udgivet, “På pletten” hedder den og var lagt ud på nettet som pdf.-fil.

I stedet fandt jeg denne, iøvrigt med samme navn:

Totalrengøring: På pletten

Ud over at hedde det samme, er den lige så god. Eneste svaghed er, at man ikke bare kan printe den ud, som man kunne med den anden. Men der er mange gode fif i den. Vil man kunne finde den igen, kan man jo lægge en genvej ud på skrivebordet – eller tilføje den til “foretrukne”…

OPDATERING 7. april 2008

Så er det (mere eller mindre) officielt. Pletfjernerne holder ikke hvad de lover! Politiken.dk har lavet en test, med et noget nedslående resultat. De fjerner ikke rigtig pletterne. Det gælder både dyr og billig.

»De midler, vi har testet, udretter ikke nogen mirakler. Det kan vi se i testen. Nogle af produkterne kan klare nogle pletter. Men de koster en hel del. Det er spild af penge, når de ikke er bedre. Jeg synes hellere, at man skal lade være at bruge dem, for det er meget kemi at have stående og at sende ud i miljøet, når det ikke virker bedre«, siger Kristina Lilliendal.

Læs Politiken.dk(Tjek): Pletfjernere tager for let på pletterne. Måske skulle vi tænke lidt over, at vi har større tillid til produkter end til vores egen evne til at få pletterne væk med enkle midler. Husk lige, at man også kunne fjerne pletter før der fandtes Vanish…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.