Persille er et af de krydderurter, mange af os bruger hele tiden. Og billig er den ikke. Vil du have persille året rundt uden at købe dig fattig er der flere ting, du kan gøre. For det første skal du dyrke det selv. Det kræver ikke megen plads og er meget levedygtigt. Det kan ogsådyrkes i krukker på en altan, hvis du ikke har have.
Persille er hårdfør
Persille kan klare sig udendørs næsten til frosten sætter ind. Så længe har du adgang til frisk persille. Og der er mange penge at spare, hvis du tænker på, hvor meget du betaler for en dusk persille i supermarkedet. Du betaler nemt tæt på en tier for ikke ret meget persille.
Også persille til vinteren
Når du har persille i haven, så sørg for at have mere end rigeligt og hak en masse persille fint i fx en foodprocessor. Kom det i plastik snapseglas eller andre små beholdere og frys det ned til senere brug. Du kan også bruge en isterningsbakke til at lave små portioner.
Det er sundt og nemt, og persille smager godt i mange, mange retter. Eller du kan vælge at løsfryse det. Persillen skylles bare ren og puttes helt i en frysepose. Når persillen skal bruges i maden, kan man bare gnide posen og den frosne persille “falder fra hinanden” – også en yderst nem måde at hakke persillen på.
I foråret kan du købe persille til udplantning. Eller endnu billigere: persille som frø kan anskaffes for 2-3 kroner pr. brev. Uanset, persille i haven er ikke nogen stor udskrivning. Investeringen kommer tilfold tilbage. Men med persille skal man have lidt tålmodghed og i gang i god tid. Så evt. persillen i drivhus eller vindueskarm før den kan plantes ud. Persille er langsomt i optrækket – det kan godt være over 20 dage om at spire.