Når gode tilbud er lige knap så gode

Du ser masser af “gode tilbud” rundt omkring, ikke mindst på nettet. Kendetegnende for dem er, at det ser ud, som om det næsten intet koster. Hvis du står og mangler en mobiltelefon, ser det ud til at du kan få dem for ingenting. Eller der er et blad eller en avis, du kunne tænke dig at prøve, kan det være en god ide, at tage et af tilbuddene. Men læs lige færdig først.

Aviser er ikke det eneste, du kan abonnere på

Blade og aviser får man nærmest smidt i nakken, oven i købet med en gave til. MEN. For der er et men. Du skal læse det med småt – alt det med småt. For noget lyder for godt til at være sandt – og det er det muligvis også. Du bekræfter altid at du har læst det med småt, så tag og læs det.

Du skal kende de gældende betingelserne for tilbudet, ellers kan du risikere at have forpligtet dig ud over det pågældende tilbud. Nogle gange har man faktisk tegnet et slags “abonnement”.

Hvor meget har du sagt ja til?

Dette er ofte tilfældet for blade, aviser mv. – men du kan også komme til at abonnere på dvd-serier, kosmetik, kosttilskud eller kaffestel. Blot for at tage nogle eksempler, jeg har studeret for nylig. Pointen er, at du, når du modtager tilbudet, har sagt ja til flere leverancer.

Der er også “klubber”, der har “klubtilbud”, som du hænger på, hvis ikke du får afmeldt i tide. Sådan noget kan være svært at styre, man kan nemt glemme at afmelde (eller få afmeldt for sent – hvilket giver samme resultat).

Læs det grundigt – også det med småt

Er det et abonnement, kan det selvfølgelig opsiges. Du skal derfor lægge mærke til, hvor hurtigt du kan opsige – og hvor besværligt det er. Mange firmaer gør det utroligt let at starte – og meget besværligt at afslutte.

Har du forpligtet til et bestemt antal leverancer som minimum? Og læg mærke til, at de næste leverancer muligvis er til en helt anden pris end den første. Det hele står i betingelserne, du skal bare læse det – ordentligt.

Regn så lige efter

Nu, hvor du kender betingelserne, kan du vurdere tilbudet. Er det så godt, som du troede? Hvis du får en DVD gratis, hvorefter du forpligter til at købe 3 til normalpris (altså deres normalpris, selvom andre måtte sælge billigere), så regn lige efter. Måske er det slet ikke så billigt endda?

Du skal have forstået, hvad det handler om, og være indforstået med betingelserne! Og husk at få sagt dine abonnementer op i tide, hvis du ikke ønsker at fortsætte.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.