Lån dine e-bøger gratis på nettet

Ja, ligesom et “rigtigt” bibliotek – bare på nettet. Og det er da også et rigtigt bibliotek, der står bag dette. Det er det bibliotek, du plejer at bruge. Dette er en aflægger af de offentlige biblioteker – en aflægger, der forhåbentligt vokser sig større. Udviklingen går denne vej – flere og flere læser e-bøger. På computer, på PDA – og efterhånden også e-bogs-læsere.

Gå på biblioteket på nettet

Endnu kan netbiblioteket naturligvis ikke tilbyde nær det udvalg, du er vant til fra bibliotekerne, men der er god grund til at tro, at udvalget vil være støt stigende. Også de offentlige biblioteker har brug for  at være up-to-date, hvis de vil fastholde brugerne.

Her finder du netbiblioteket

Netbiblioteket finder du på http://212.112.169.72/library/default.asp?lib=151. Da e-bøgerne i realiteten udlånes via de kommunale biblioteker, skal du naturligvis have lånerkort til dette.

Hvis du ikke allerede har et, er det gratis at oprette. Du låner således e-bogen på dit lånekort-nummer.

Adobe Digital Editions til pc

Den anden ting, du får brug for – i hvert fald, hvis e-bogen skal læses på PC, er Adobe Digital Editions(brug linket til download), som er et e-bogslæseprogram. Også dette er gratis. Læs mere om installation og brug af Adobe Digital Editions på http://212.112.169.72/library/get_install.asp?lib=151

Lån på biblioteket – som en “rigtig” bog

Du kan – ligesom med almindelige bøger – låne bogen i 30 dage. Desuden er der et par ekstra fordele ved en e-bog:

  • Du kan ikke komme til at aflevere for sent!
  • Bogen kan ikke blive væk!
  • Du kommer aldrig ud for, at bøgerne er “allerede udlånte”. Er de derinde, ja, så kan du også låne dem.

En del af bøgerne kan også lånes til læsning på PDA. Har du ikke en sådan, læser du den bare på din computer. Og den slags behøver jo ikke ske ved skrivebordet mere. Der er jo intet i vejen for at tage den bærbare med over i sofaen. Eller sengen….

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.