Kørselsfradrag – udregn selv dit kørselsfradrag

Hvor meget har man ret til i kørselsfradrag? Jo, der er ganske bestemte regler. Og man kan godt sætte sig med lommeregneren og regne det hele ud. Eller man kan skyde genvej og bruge en beregner til kørselsfradrag.

Den, som jeg henviser til her, er simpelthen SKAT’s helt officielle, som du kan bruge. Har man langt til arbejde og skal køre meget, er det en ikke væsentlig saltvandsindsprøjtning til ens privatøkonomi. Husk at få det med.

Og husk også at få det hele med. Det er ikke uvæsentligt, at du regner det ordentligt igennem. Der er faldgruber – og de kan koste dig dyrt!

Kørselsfradrag? Befordringsfradrag?

Jeg bruger muligvis ordene “kørselsfradrag” og “befordringsfradrag” lidt i flæng – men i samme betydning. SKAT kalder det befordringsfradrag – men når jeg taler med almindelige mennesker, hedder det som oftest kørselsfradrag. Her er det kørselsfradrag for lønmodtagere – hvis vi snakker om selvstændige, er det en ganske anden – og mere kompliceret – historie.

Har du  langt til arbejde, kan du få kørselsfradrag

Befordringsfradrag – snyd ikke dig selv!

Mange tror, at SKAT bare ordner det hele – og det er ikke rigtigt. Nogle glemmer kørselsfradraget – de skal også lige læse med. Dette er en oplagt fejlmulighed. Skat kommer ikke og hjælper dig med at få større fradrag. Det skal du selv holde øje med!

Og husk også, at det ikke er helt uvæsentligt, hvordan det udregnes. Der er 2 udregningsmetoder i skemaet. Den ene består i, at man indtaster sin hjemadresse og sit arbejdssted – og det kan umiddelbart lyde som om, det må være det mest nøjagtige. Men, det er sikkert, at SKAT bruger den vej, du kører. Her bruger man som regel den korteste vej.

Men det er ikke sikkert den korteste vej er den bedste. Hvis du vælger at køre længere fordi du vælger ikke at køre ind gennem byen, men i stedet tager motorvejen, vil det som regel blive anerkendt. Så prøv at lave ruten på Krak – eller tag den lige på kilometertælleren. Får du nok i kørselsfradrag?

Samkørsel – også en “skattefidus”

Ordet skattefidus satte jeg i citationstegn. Og det er for at understrege, at dette er fuldt lovligt. Mange mennesker deltager i samkørsel. Men mange tror, at de så ikke kan få kørselsfradrag. Men det er ikke rigtigt. Der er nemlig fuldt befordringsfradrag ved samkørsel.

Studerende kan også få befordringsfradrag

Er du studerende og har et fritidsjob – og har du langt på arbejde? Ja, så har du faktisk ret til kørselsfradrag efter de selvsamme regler som alle andre lønmodtagere!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.