Ja, hvem kunne dog finde på det. Så er man da ikke ved sine fulde fem, vel? Men der er en grund til, at jeg vil ind på emnet nu. Det handler ikke om at pynte op eller klippe julehjerter – og det handler slet ikke om julemad. Hvis nogen skulle være begyndt at tænke på det.
Til gengæld vil jeg tilskynde til, at man giver økonomien en tanke. Julen er dyr for mange. Og skal den passes ind i et almindeligt månedsbudget, så kan det næsten kun gå galt.
Det handler om økonomi
Ja, jul og økonomi er tæt forbundne. har du styr på den slags, og bliver ikke overrasket af julens talrige udgifter, behøver du ikke læse videre her. Hører du til gengæld til dem, der altid kommer ud af julemåneden med røde tal, så er det nu du skal igang. Med at budgettere En af grundene til, at det går så galt er givetvis, at vi synes, at i julen skal vi bare hygge os – ikke tænke på penge. Og det kan få den konsekvens, at vi mister overblikket – og bruger alt for mange penge. Der er nemlig meget at bruge penge på i julen -alt for meget.
Julebudgettet – kedeligt, men nødvendigt
Og det er så derfor, du skal tænke på det nu. Budgettere! For man kan gøre det meget simple, at man bestemmer sig for, hvor meget julen må koste. Derefter deler man det ud på de forskellige poster. For når man nu sidder med et endegyldigt tal, er der mulighed for at prioritere. Det er nemlig ikke alt, der er ligegyldigt. Der er masser af ting, der er ganske ligegyldige. Og så er der alle de penge, som mange giver ud i ren og skær julestress – vi betaler ved kasse et når det skal gå hurtigt.
Og husk – budgetter er til for at blive overholdt.