At forudse uforudsete udgifter

Alt for ofte siger vi, at det er de uforudsete udgifter, der belaster mest, der ødelægger økonomien. Nogle er dog mere uforudsigelige end andre. Jeg er foreksempel på et tidspunk kommet af med 1000 kr. til en ny starter til min bil og samtidig fået en efterregning på el på 600 kr. Det havde jeg ikke forudset. Men måske kunne jeg?

Måske lidt mere realisme?

Men skal jeg være helt ærlig, så burde det egentlig ikke komme så meget bag på mig. Dette skyldes:
Elregningen: Det sidste år har jeg haft vaskemaskine i huset, det havde jeg ikke året før. 600 kr. på et år, det er 50 kr. om måneden. Egentlig underligt, det ikke blev til mere.

Bilen: En 22 år gammel Polo, der kører år efter år, helt uden reparationer. Hvor realistisk er jeg på dette område?

Det vil ingen ende tage.

Mange lader sig overraske. Nogle oven i købet af ting som tandlægeregninger, selv de mindre af slagsen. Jeg mener, vi har jo tænder i munden, så helt overraskende er det vel ikke? Når man stiger i løn, kan man komme til at betale mere i skat – heller ikke nogen kæmpeoverraskelse.

Fødselsdagsgaver? Det skulle da være til at forudse. At man bruger flere penge når man er på ferie? Heller ikke så svært, vel? De sidste to ting er dog mere kontrollable. Man kan godt sætte et beløb på gaverne. Et beløb, der passer til ens økonomi. Og som man overholder. Et feriebudget kunne vel også være på sin plads? Alt i alt er der en del ting, som ikke burde komme helt så meget bag på os som det rent faktisk gør. Man kan naturligvis ikke gardere sig helt, men man kunne måske være lidt mere realistisk?

Hovedet i busken?

Sommetider tror jeg man helst ikke vil se, at der kan komme sådanne udgifter. Så kan man trygt bruge de penge, man får ind. Vi gemmer hovedet i busken. Vi har ikke den likviditet, der skal til. Det vil i praksis sige at man altid skal have “lidt på kistebunden” til de uforudsete udgifter. Vi ved, der som regel kommer ekstraudgifter – vi ved bare ikke hvilke.

Vi kan lukke øjnene for værkstedsregninger, tandlægeregninger, efterbetalinger, restskat. Men de forsvinder jo ikke af den grund. Se virkeligheden i øjnene, den er muligvis ikke så slem endda. Som oftest er der penge til tingene. Problemet er bare, at vi har brugt dem til noget andet…..

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.