Hvad skal vi med gamle husråd?

Ja, hvad skal vi med dem, når der er kommet så mange nye produkter fra, der kan erstatte dem? Men vi kan faktisk drage nytte af dem. Og vi kan også spare penge ved at kende dem. Fordi det som oftest slet ikke er nødvendigt med alle de produkter. Men kender vi ikke husrådene, har vi intet alternativ.

Engang blev alle de gamle husråd overleveret fra generation til generation. Det gør de ikke mere. Fordi vi har mere travlt, for familiemønstret har ændret sig. Sikkert også  fordi vi har bedre råd til enten at få gjort ting “professionelt”. Eller bedre råd til bare at skifte ud. Og råd til at købe produkter i massevis.

De gamle råd virker stadig

Men de gamle råd har stadig relevans. Vi køber produkter, som ikke holder, hvad de lover. Og betaler i dyre domme for dem. Måske ville vi ikke gøre det, hvis vi vidste bedre. Men mange af de gamle råd er i fare for at gå i glemmebogen. Der er skrevet bøger om det, men de findes ikke i et hvert hjem – langtfra endda.

Nu er det sådan, at mange forbinder husråd med intensivt husarbejde – og holder dem ti skridt fra livet af denne grund. Men det er der egentlig ingen grund til. Man kan bruge dem – eller lade være. Desuden er der masser af husråd, der i virkeligheden handler om at skyde genvej, når noget er besværligt.

Mange af dem kan sagtens handle om at “springe over, hvor gærdet er lavest” . Og det er jo en ganske anden snak!

Hvor finder man husråd?

Og hvad gør man, når man står med en genstridig rødvinplet? Eller ikke ved, hvordan man skal få risten på badeværelset op? Eller ikke ved, hvordan man får modnet en avocado? Går på biblioteket? Nej, vel?

Vi befinder os i 2009 – og her søger man på nettet. Der findes også husråd – men hvor findes der rigtig mange samlet? Jeg har ikke fundet det helt rigtige sted endnu. Måske findes det, men det er ikke kommet op i mine søgeresultater. Og det er jo natúrligvis et problem.

Hus-raad.dk er en realitet

Så jeg har taget konsekvensen – og selv oprettet en side. Den er stadig på begynderstadiet, men hav tålmodighed. Det er min plan, den skal indeholde mange – gamle såvel som nye – husråd. Jeg er stadig lidt spændt på, hvor stor interessen reelt er…

Og så har jeg iøvrigt ikke holdt mig til de gamle husråd. For hvad er der galt med de nye? Måske dem, ingen har hørt om før? Nu er det jo ikke sådan, at husråd er gode bare fordi de er gamle.

Husråd er ikke noget der redder verden. Det er bare små praktisk ting i hverdagen. Men ikke desto mindre, er det synd, hvis de ikke bruges. Eller hvis de går i glemmebogen.
De nyeste finder du her:

Og vær sikker på, at jeg nok skal huske alle dem, hvor man springer over, hvor gærdet er lavest. Jeg hører nemlig til de mennesker, der aldrig har fundet ud af, hvad ideen er med at finde det sted, hvor gærdet er højest. Nej, vel? Siden finder du på http://hus-raad.dk/

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.