Ferie uden penge: Bliv Woof’er

Hvad er nu det for noget? Ja, indtil for kort tid siden havde jeg heller ingen anelse. Ja, der er altså tale om en ganske gratis ferie – du skal bare arbejde som frivillig imens. Organisationen bag hedder WWOOF. Det står for “Willing Workers On Organic Farms”, altså er der tale om ”frivilligt arbejde på økologiske landbrug”.  Det koster dig kun transporten til det pågældende sted.

Global bondegårdsferie

Den er udbredt i mange lande i hele verden. Der er altså virkelig mange gratis feriemuligheder – blot du også vil arbejde på det gårde, du bor på. Det er altså en slags bondegårdsferie, hvor du betaler for livets ophold med din arbejdskraft. Der er  gårde tilknyttet ordningen over det meste af verden.

Så man kan – på en billig måde – få set steder i verden, man ellers ikke ville kunne have set.

WWOOF- enkelt at bruge

Dertil kommer, at det er meget enkelt at bruge ordningen. Du bestiller blot listen over de tilmeldte gårde i det land, du vil besøge, og tager selv kontakt med det sted, hvor du har lyst til at arbejde. Regn med at skulle  deltage i arbejdet 3-4 timer om dagen. Derudover er det helt op til dig og landmanden at aftale ferie-vilkårene.

Oplevelser er inkluderet

map-of-the-world-1042847_640 (1)
WWOOF er samtidig muligheden for at rejse på en anderledes måde. Har man lyst til at komme steder, der ikke er de samme, som man møder, som almindelig turist, er dette en mulighed. Man kan naturligvis aldrig garantere – men der er en oplagt mulighed for masser af oplevelser.

Dansk og international WWOOF

Søg flere oplysninger på www.wwoof.org, hvis du søger internationalt . Vil du gerne”Woof’e” i Danmark, skal du gå ind på www.wwoof.dk Hvor du kan bestille den danske liste. Du vil skulle betale et mindre gebyr for at få listen tilsendt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.