Fastelavnskostumer – sidste udkald?

3 dage tilbage! Fastelavn nærmer sig faretruende. I hvert fald faretruende for dem, der ikke har kostumet klar. Har man flere børn i fastelavns-alderen, er der tale om flere kostumer. Man kunne selvfølgelig haste ned til Fætter BR og købe i dyre domme, hvad der nu måtte være tilbage.

Det kan nås endnu

Men – løbet er ikke kørt. Der er stadig mulighed for at lave et kostume selv – billigt. Om det så er fordi man gerne vil have hjemmelavede og individuelle  eller fordi det kan gøres for ingen penge, er sådan set ligegyldigt.

Gå på hugst i klædeskabet.

Det billigste – og for så vidt også nemmeste, er at gå efter det aflagte tøj. Meget af det kan nemlig laves om. Tænk ikke på tøjet som det, det er – men i stedet det, det kan blive til.

En gammel akrylpels kan nemt blive til et dyrekostume. Hvilket det skal være, kommer lidt an på farven. Hvid kunne blive til en kanin. Sort til en kat. Gul kunne nemt blive til Bamse (den fra Bamse og Kylling måske?). Dyreprint – ja, det afgør næsten sig selv. En almindelig kjole kan blive til en prinsessekjole, hvis man har lidt blonder (måske endda gamle gardiner) og lidt perler/palietter. Almindelige vindjakker bliver nemt til uniformsjakker. Og man kan blive ved.

Kig i klædeskabet – og lad fantasien råde. Mange voksne synes måske det kan knibe, det med fantasien. Så tag børnene med i det – deres fantasi fejler som regel ikke noget.

Fastelavnskostumer og sy-teknik

Glem det. Et fastelavnskostume skal ikke være perfekt syet. Det skal ikke holde til års slid og vask. Så er du ikke nogen ørn ved en symaskine, så tag det roligt. Fastelavnstøj stiller ikke de samme krav som  almindeligt tøj. Det skal først og fremmest være sjovt. For den der klæder sig ud – men så sandelig også for den, der skal lave kostumerne.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.