Få en gratis Office-pakke!

En Office-pakke er ikke helt billig! Microsofts Office-pakke koster omkring 1000,-. Er det ikke lige vel dyrt? Du kan i stedet hente Open Office, der er en gratis officepakke. Programmet vil opfylde behovene for langt de flestebrugere. Open Office er et godt alternativ til dem, der ikke lige er klat til at købe den nyeste Microsoft Office pakke.

Open office – et godt, gratis alternativ

Open Office giver dig mulighed for at gemme i filformater, der er fuldt kompatible med Microsofts, således at du sagtens kan bruge Open Office hjemme, selvom dit arbejde eller uddannelsesinstitution bruger Microsoft. Det er altså ikke sådan, at man er nødt til at have de samme programmer som arbejde eller skole.

De to Officepakker kan “tale sammen” – de forstår hinandens filformater. Eller man kan gemme i formater, som begge Officepakker accepterer.

På min gamle computer har jeg Microsoft Office 2007 og på den nye har jeg valgt at spare de 1000 kr. – altså har jeg taget Open Office. Det har endnu ikke givet kompatibilitets-problemer. Men der er da lidt, man skal vende sig til – for identiske er programmerne trods alt ikke.

Få en gratis Officepakke

Vil du ikke betale 1000 kr. for Microsoft Office, findes der gratis alternativer

Open Office - gratis alternativ til Microsoft Office

Open Office er en gratis officepakke

Let genkendelig – let at bruge

Men du vil meget hurtigt kunne lære programmerne, da brugerfladen i høj grad ligner den, du kender i forvejen. De kan bare downloade pakken til din computer. Når du kan få denne Office-pakke gratis, skyldes det ikke, at den er dårlig – eller ud-dateret, for den sags skyld. Det skyldes derimod, at det er Open Source programmer.

Dette får du med din gratis Officepakke:

 • Tekstbehandling : Writer. Kan også bruges til webredigering. Svarer ellers til Microsofts Office Word
 • Regneark: Calc. Regnearksprogram, der svarer til Microsoft Office Excel
 • Præsentationer med Impress. Impress svarer til Microsofts Office Power Point
 • Vektorbaserede tegninger og diagrammer med Draw. Velegnet til illustrationer, som du kan bruge i andre programmer.
 • Formelredigering med programmet Math.
 • Databaseprogrammet  Base. Databaseprogrammet kan bruges i stedet for Microsoft Office Acces.

Letanvendelig brugerflade

Brugerfladen er meget lig den du kender fra Microsoft Office. Det er altså et langt stykke af vejen lige til at gå til. Vil du gerne se, hvordan Open Office fungerer, er der ikke andet at gøre end at hente den – så kan du se, om det er noget, du kan bruge. Du kan sagtens have den installeret side om side med Microsoft Office. Og du kan for såvidt bruge begge – i flæng.

Opdateringer til Open Office

Ja, de er naturligvis også gratis. Hvor du ved Microsoft Office jævnligt kommer til at betale for en ny version eller en opgradering, er alle opdateringer og nye versioner altid gratis for Open Office. Naturligvis, havde jeg nær sagt. Det betyder også, at man ikke kommer ud for at skulle opgradere – i hvert fald ikke mod betaling.

Astrid

2 Comments

 1. Hallo!
  Jeg er rigtig godt træt af de, der bliver ved med T reklamere for Open Office “…..fuldt kompatibel……”, UDEN så at være klar over diverse komplikationer…..!!

  Jeg ville ØNSKE, det kunne være sådan, at det virker, men nej…..desværre SÅ meget bøvl – har ofte måtte bruge ‘Open Office’ på rejser og så, hjemme igen og vil bruge filerne i Excel, ‘begynder festen’……!!!
  Open Office mangler meget endnu, før det er ‘godt nok’……!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.