Check din rejseforsikring

De nye regler omkring sygesikrings-bevis og rejseforsikring har gjort mange usikre. Man får i øjeblikket “gode tilbud” på syge- og rejseforsikringer alle vegne fra. Det er alle mulige forskellige tilbud – og det er værd at overveje, hvilken der er bedst. Hvis man ikke rejser ret meget, skal man måske kun bestille til den specifikke rejse.

Og oftest er det billigere at forsikre hele familien på en gang – i stedet for individuelt.

Rejseforsikring – uden overforsikring

MEN slå lige koldt vand i blodet, før du bestiller! Det kan nemlig være, du allerede er forsikret. Der findes flere ordninger, hvor en rejseforsikring er inkluderet. Blandt andet kan du være forsikret, hvis du har et Mastercard. Her kræves det dog, at rejsen er betalt med kortet.

Måske er du forsikret allerede?

Jeg har lige opdaget, at jeg er forsikret i kraft af at være medlem af HK. Andre fagforbund kunne muligvis have lignende ordninger. Eller noget andet, du allerede er medlem af.

Somme tider kan det være en god ide, at få rejseforsikring lagt sammen med familieforsikring. Jeg har talt med mit forsikringsselskab, der gerne vil inkludere det i familieforsikringen for under 300 kr. årligt – for hele familien og incl. afbestillingsforsikring. Jeg behøver det så ikke, fordi jeg allerede har.

Bagageforsikring med familieforsikringen?

Hvis du bliver tilbudt bagageforsikring, så check lige din familieforsikring først. Mange gange er det allerede inkluderet.

Det er en god ide, at checke det hele igennem. Det er en god ide at være forsikret, det kan blive meget dyrt uden. Omvendt er der ingen grund til at blive dobbeltforsikret. Det er der stor risiko for lige nu. Mange slår mønt på den usikkerhed, der er omkring emnet.

Rejsesygesikring – hvor står du?

Der er kommet nye regler fra 1. januar 2008. Det er en god ide, at sætte sig godt ind i dem. Så bliver har du et bedre udgangspunkt for at vurdere om (eller hvordan) du skal forsikres. Reglerne kan læses på sundhed.dk.

Forvirret over forsikring

Ja, med de nye regler, er der god grund til forvirring. Med til at afhjælpe dette er et redskab, jeg har skrevet om før. Læs indlægget om Rejseforsikringsmåleren. Her kan du få hjælp til at finde ud af, hvordan dækningen skal være på en konkret rejse.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.