Billige læsebriller

Her kommer et varmt brilletip. Vi er nogle stykker, der har valgt at spare læsebrillerne væk, fordi vi ikke bruger dem ret tit. Jeg har anskaffet mig et par læsebriller fra TIGER, de har stået mig i 20 kr. Og det fungerer fint for mig sådan som det er nu. Nogle køber også disse standard-læsebriller for at have et par i reserve. Selv har jeg et par liggende på arbejde, hvis nu….

Jeg er så heldig, at have omtrent samme styrke på begge øjne. Og det er jo sådan at disse standardbriller er indrettet . Man skal helst se lige godt (eller lige dårligt) på begge øjne, for at kunne bruge de billige læsebriller. Her er der – i sagens natur – ikke forskel på styrken på de 2 glas. Det får man altså ikke for en tyver!

Læsebriller til 2 forskellige styrker

Du skal altså – som udgangspunkt – have brug for samme styrke på begge øjne. Men hvis man nu ikke har det, kan man så ikke bruge dem? Jo, det kan man faktisk. Man skal bare bruge et ekstra par (altså skal  man betale det dobbelte – men det er jo heller ikke specielt dyrt) og en smule fingersnilde.

Sørg for at du vælger et par læsebriller i plastik, hvor ”glasset” forsigtigt kan skubbes ud. Køb 2 ens par briller – et i den styrke, du bruger på det ene øje og en i den styrke, du bruger på det andet øje. Fjern forsigtigt  glasset i forkert styrke – og byt det ud med det tilsvarende fra det andet par.

Det, du står tilbage med kan du ikke umiddelbart bruge til noget – medmindre du kender en, der har har de ”modsatte” styrker af dem, du har.

Jo, forresten, du kan selvfølgelig gemme det overskydende brillestel – i tilfælde af at der skulle ske noget med det, du har i brug.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.