Billig flytning – gør det selv!

Jeg skulle nok have skrevet “billigere flytning” i stedet – for det er ikke spor billigt at flytte. Det er aldrig billigt at flytte – lige meget hvordan man vender og drejer det. Men hvorfor gøre det dyrere end højst nødvendigt ved at hyre en flyttemand til at gøre det arbejde, som du sammen med venner/familie/bekendte ligeså godt kunne gøre.

Jeg ved godt, at der er nok at tage sig af, men skal man hyre folk til dette stykke arbejde, løber flyttebudgettet hurtigt løbsk.

Flyttekasser kan genbruges

lyttekasser skal der til! Du behøver ikke nødvendigvis købe flyttekasserne fra nye. Spørg dig først for, blandt dem, du kender. Dem, der er flyttet for nyligt har måske nogle liggende endnu? Eller du kan købe dine flyttekasser brugt – i for eksempel Den blå Avis. Flyttekasser er holdbare nok til at holde til adskillige flytninger.

Eller du kan købe dem, du skal bruge, og så selv være den, der sælger dem i Den blå Avis.

En mulighed mere er, at det jo ikke nødvendigvis behøver at være de helt autoriserede flyttekasser, du bruger. Måske kender du nogen, der arbejder på et lager eller et andet sted, hvor man  får masser af papkasser igennem. Disse ender nemlig ofte bare som genbrugspap. Kan du få fat i nogle gode kasser på denne måde, kan du spare flyttekasserne.

Find en flyttebil

Måske kender du nogen, der har et passende køretøj, der kan bruges til flytning? Eller skal du kigge dig om efter en, du kan leje. Det er som regel overkommeligt – og de kan lejes for en hel dag – eller for nogle timer. Alt efter, hvad der er aktuelt. Og som regel er det flyttebiler, der kan køre af en person med lille kørekort. Heller ikke her behøver det at koste kassen. Priserne kan du kigge på nettet. Der er forskellige prisklasser alt efter, hvilken bil, det er, du skal leje – og hvor længe.

Mobiliser flyttefolkene

Flyttefolkene vil i denne sammenhæng være familie, venner, bekendte eller kolleger, der gerne vil bruge en halv dag på at flytte for dig (eller hvor længe det nu tager). Som regel kan man samle et passende hold. De behøver ikke være bomstærke, professionelle flyttemænd. Der skal bare være nok af dem. Der er mange forskellige opgaver i en flytning, skal man lige huske.

Inviter dem evt. til housewarming bagefter…

Og du skal naturligvis huske, at du skal være parat til at stille op på en flytning – eller lignende opgave – for dem på et senere tidspunkt. Til gengæld er dette en flytning, der er til en brøkdel af den pris, det ville koste hos et flyttefirma. Men regn lidt på det. Indhent tilbud fra flyttefirmaer – og regn lidt på, om det måske var umagen værd.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.