Biblioteker er ikke bare bøger…

Bibliotekerne udlåner bøger – så langt er vi med! Men det er ikke det eneste, du kan låne – langtfra. Faktisk kan man slanke underholdningsbudgettet væsentligt hvis er flittig biblioteksgænger. Nogle forestiller sig en samling gamle bøger fra da Klør Konge var knægt! Men nej! Er det gamle støvede bøger, du forestiller dig, så var klar til at blive klogere – meget klogere!

Måske var det rigtigt, engang….men. Biblioteker er meget mere up-to-date end de fleste er klar over! Bibliotekerne er i virkeligheden et fantastisk tilbud til stort set alle.

Film, musik, e-bøger, lydbøger…

Ja, og masser af slagsen. Du har adgang til at låne på livet løs – blot du er låner på bibliotekerne. Hvilket er gratis – iøvrigt. Og det hele er faktisk gratis. Ikke gratis på betingelse af at man køber noget andet – eller melder sig til noget. Og i den sidste ender betaler mere end man havde regnet med. Det er GRATIS, punktum!

Du skal blot ind på et bibliotek og oprette dig som bruger. Og få et lånerkort med dertilhørende pinkode. Det er gratis og det går hurtigt – dette oprettes på stedet. Vil du låne musik, film og lydbøger online, skal du også have en Internetforbindelse, men det giver vel næsten sig selv? Snakker vil film, musik og lydbøger, kan du både låne som medier, du henter på biblioteket – og du kan hente dem ned digitalt.

Biblioteksudlån for de dovne!

For at kunne bruge disse gratis services fra bibliotekerne, skal du have en pinkode. Denne pinkode kan du få ved at møde op på dit bibliotek. Det er ganske gratis og tager få minutter – så er du låner. For at låne film, musik, lydbøger og e-bøger skal du desuden have en computer med Internet forbindelse – hvilket langt de fleste allerede har. Og hvorfor så i øvrigt ikke udnytte det?

Man kan efterhånden også låne film online. Hvilket jo faktisk gør det lige så nemt som video-on-demand. Men også gratis. Og når du låner noget elektronisk, er der faktisk en ekstra fordel. Det udløber af sig selv efter den maksimale lånetid. Du ender ikke med at betale bøder for at have afleveret for sent. Du kan ikke aflevere for sent!

E-bøger kan man også låne. Det er digitale bøger – og også de kan hentes online. Du kan downloade dem til din computer, iPad eller mobiltelefon og læse den.

Lån e-bøger og lydbøger på biblioteket

Lån dine e-bøger – og lydbøger – på biblioteket. Det er gratis – akkurat lige som de almindelige bøgerFree-Photos / Pixabay

E-bøger kan både være skønlitteratur og faglitteratur. Udvalget af e-bøger kan du se på ereolen.dk. Alt i alt kan du få meget ud af bibliotekerne. Masser af underholdning uden at betale en krone. Er du ikke biblioteksgænger, er det bestemt et område, der kan betale sig at udforske. Tænk bare på alle de ting, man slet ikke behøver at købe – man kan låne dem!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.