Afkortning af et rullegardin

Flere har nok prøvet det: Du finder et billigt rullegardin, der er lige det rigtige. Prisen er rigtig – og det er lige det, du havde tænkt dig. Det samme kan man dog ikke sige om størrelsen. Desværre er der det galt, at størrelsen (bredden) ikke passer til ens vinduer. Det er ofte standardmål – og det er jo ikke sikkert, at dine vinduer er helt samme standard.

Er det for smalt, er der ikke noget at gøre. Andet end at lade det ligge! Men er det derimod for bredt, er det en hel anden historie. Så kan du godt købe det alligevel. Rullegardiner kan nemlig afkortes!

Hvordan afkorter man et rullegardin?

Men, hvordan er det nu lige at man afkorter et rullegardin? Dette kunne blive en længere beskrivelse. Som oftest ligger der en anvisning i afkortning sammen med rullegardinet, når man køber det. Men har man ikke denne, kan man faktisk hente den på nettet. Det er ikke så svært, som man skulle tro – men det er naturligvis et stykke præcisionsarbejde – et rullegardin skal passe ret nøjagtigt.

Og operationen inkluderer som regel både saks, lineal og en nedstryger. Men hvis du har fundet det perfekte rullegardin til ingen penge, er det vel umagen værd?

Jeg har fundet en beskrivelse på Ask-Alex, der forklarer det mange gange bedre end jeg ville kunne. Du kan finde en instruktion i, hvordan man afkorter et rullegardin på Ask Alex (følg linket).

Dette giver også en mulighed for at genbruge sine rullegardiner i vinduer med andre mål end det oprindelige.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.