Bananer er en af de frugter, der kan have sværest ved at holde sig. Ofte er de også på tilbud – i store portioner. 10 for en ti’er er ikke usædvanligt. Og det er ikke alle, der lige kan nå at spise 10 bananer.
Derfor er det ikke ualmindeligt, at man kommer til at ligge inde med flere end man kan nå at spise. Og bananer går hurtigt til – som de fleste ved. Det er ikke nemt at få dem til at holde sig – om også ærgerligt at skulle smide dem ud. En ide ville selvfølgelig være at bage en Banankage. Og det er slet ingen dum ide – hvis man ellers har tid til at bage.
Hvis man tror, det øger holdbarheden at lægge bananerne koldt, kan man godt tro om igen. Tværtimod, bananer skal ikke i køleskabet! Men dermed er alt håb ikke ude for bananerne – tværtimod!
Banan-is og banan-kage
Så har du ikke lige tid til at bage, er der en anden mulighed. Har du købt for mange bananer, og ikke får dem spist, så fortvivl ikke. der er en hurtig metode, som du kan bruge til at “redde” dine bananer fra at rådne.
Pil skralden af dem og læg dem i et pose i fryseren. Så har du altid bananer til banankage på et senere tidspunkt. Frys bananerne i de portioner, du forventer at bruge dem. De bliver grimme når de optøs, men det har ingen betydning for smagen.
Opskrifter med bananer
Udover banankage, kan du også lave dem til bananis. Så næste gang, du kan købe 10 bananer til for en tier, behøver du ikke at tøve. Her kommer et par opskrifter på banan-is, hentet fra Alletiders Kogebog
Få bananerne til at holde sig længere.
Og så er der iøvrigt noget, du kan gøre for at bananerne ikke modner for hurtigt. For det første må du aldrig lægge dem sammen med æbler eller pærer. Bananer, der ligger sammen med æbler/pærer modner for hurtigt. Derudover kan du vælge at pakke bananerne ind hver for sig – det giver også. Og er det ikke nok – så må bananerne fryses.