Spar penge med “Gør-det-selv-fastfood”

Mange af os bruger for mange penge på fast-food. Både det vi snupper på vejen og det vi tager med hjem i en snæver vending. Men hvorfor? Fordi det smager bedre? Næppe…

Umiddelbart tror jeg, at det mest bliver brugt netop i en snæver vending. Fordi det er nemt. Og vi har travlt. Men taget i betragtning, at det kan være en dyr omgang og at næringsværdien ikke er noget at skrive hjem om, må vi kigge os om efter et alternativ. Og de findes.

Nemme løsninger behøver hverken være dårlige eller dyre

Så er der selvfølgelig det, man køber færdigt i supermarkedet og det er måske lidt billigere og måske også lidt bedre. Eller måske ikke? Dette er i hvert fald også en jungle – ikke mindst fordi det tjener lidt samme formål som anden fast-food. Der bliver også lavet “convenience food” som er mere lødigt, men det bliver til en pris, som mange ikke ønsker at betale.

Og så er der den sidste løsning – du laver din egen hurtigmad. Og det er ikke dyrere end den mad du laver til daglig. Det kræver en smule planlægning, men det bliver også en vane. Forholdsmæssigt er det stadig en nem løsning.

http://www.madabc.dk/frontpage.aspx?id=0&sm=img%7C1%3B&page=10&dbid=c51506fc-e8c0-4114-9c6d-faa2f7869d4d

Hvis de kan fryse det ned, kan du vel også

Kig på de frosne måltider i supermarkedet. Hvorfor skulle vi ikke selv kunne gøre det samme? Og bedre, endda. Billigere endda!

Hver husstand har sit “repertoire” af retter, som serveres i hjemmet. Prøv at lægge mærke til, hvilke af disse, der egner sig til indfrysning – helt eller delvis. På dem måde forstået, at det måske kan suppleres med noget, der er hurtigt at lave. For eksempel brød eller salat.

De ting, der er egnede, kan du “masseproducere”. Dvs. at når du for eksempel laver lasagne, frikadeller, chili-con-carne – eller andet fryseegnet – laver du en dobbelt eller 3-dobbelt portion – og lægger resten i fryseren.

Man kan sørge for hele tiden at have et “lager” af middagsretter, som kan tilberedes hurtigt. Så har man det, når man har brug for det.

Det sparer både penge, tid og spekulationer. I hvert fald hvis man hører til dem, der bruger fast-food fordi det er en nem og hurtig løsning!

Er det fordi man synes, det smager bedre – så er det et helt andet problem.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.