Mange mennesker har set det nyttige i at budgettere. Og undrer sig alligevel over, at der er bestemte tider på året, hvor budgettet ikke holder. Har vi ikke alle prøvet det? Det kunne være julen, hvor der bruges rigtig mange penge. Eller det kan være sommerferie? Som er topaktuel lige om snart…
Budgettet er ikke komplet før..
De to tider på året er nemlig meget tunge – rent udgiftsmæssigt. Problemet er i denne sammenhæng, at det kan et budget slet ikke tage højde for hvis ikke man har taget det med. Forestil dig et budget med et månedligt rådighedsbeløb, der også lige skal inkludere en ferierejse sydpå for en hel familie? Nej, vel?
Jo, vi ved det godt….det er måske ikke bare altid, vi tænker over det!
Tænk på ferien – lang tid før ferien!
For at et budget skal fungere, skal det være både komplet og realistisk. Prøv at tænke på udgifterne til sommerferien. Hvis budgettet skal klare det – så må man jo overveje om ikke man skulle blive hjemme? Og det er det såmænd også nogen, der gør – i dag hedder det vist Staycation...
Ferieopsparingen
Jeg ved godt, at der måske er lang til til sommerferien når man sidder og laver budget. Men det ændrer ikke ved, at den skal med. En god ide er at tage et fast månedligt beløb fra til ferien. Få lavet en fast overførsel til en konto, der er beregnet til formålet. Så indgår pengene ikke i den daglige økonomi – og ender som en del af rådighedsbeløbet. Så er pengene der når man når frem til ferien.
Så ender man ikke med ferie på smalhals. Eller værre endnu: Et gedigent overtræk på kontoen eller måske endda et lån? Det er trods alt mere attraktivt med en ferie, som man reelt har råd til!
Og det er ikke kun sommerferie, der skal lægges fra til. Hvis man skal på skiferie med hele familien, så regn ikke med, at det kan tages ud af en måneds rådighedsbeløb.