Gratis udlandstelefoni med WhatsApp

Engang var det hundedyrt at ringe til udlandet – ikke mindst hvis det var rigtigt langt væk, man ringede. Det er det ikke mere – idag har man alle mulige måder at bruge teknologien på, som gør at vi kan ringe gratis – i hvert fald tæt på! Appen, jeg her vil fortælle om, er slet ikke ny, men det først nu, jeg har fået øjenene op for den. Den hedder WhatsApp.

Og jeg synes ikke, jeg hører om ret mange, der bruger den. De har hørt om den, joda, men…

Der var engang…

Jeg har venner i Afrika. Venner, som før boede i Danmark, men som i flere omgange har været flyttet tilbage. De flyttede i midten af 90’erne til Afrika i et års tid. Der havde vi kun meget lidt kontakt. Dengang havde man nemlig kun fastnettelefoner – almindelige mennesker havde i hvert fald. Og skulle vi ringe sammen, var taksten 25,- i minuttet. Det blev i sagens natur ikke til ret meget snak der.

Ring gratis og nemt over hele verden med  WhatsApp 

Du kan ringe gratis og nemt over hele verden med  WhatsApp . Billede fra Webster2703 / Pixabay

Da de flyttede tilbage til Afrika for nogle år siden, brugte vi Skype i stedet. Meget bedre, vi snakkede helt og aldeles gratis – computer-til-computer. Computeren blev senere – i hvert fald for mit vedkommende – til en smartphone. Endnu smartere!

 WhatsApp? Hvad for en app?

For nylig begyndte vi med WhatsApp  – og det gjorde det bare endnu nemmere. Ikke noget med at logge på først. Man kan egentlig bare ringe op, som var det fra det almindelige opkaldsprogram. Fidusen er naturligvis at vi – ligesom med Skype – ringer via mobildata eller wifi – men processen er meget nemmere. Og det samme er kvaliteten af opkaldene.

Nu ringer vi “bare”. Og sms’er. Som boede vi i samme land – og ikke en dagsrejse fra hinanden, på 2 forskellige kontinenter. Jo, det er blevet nemmere, verden er blevet mindre. Det eneste, som  kræves for at ringe via WhatsApp er at begge parter installere appen på telefonen. Den er gratis – naturligvis….

Og den kan bruges over hele verden. Og ikke kun til udlandstelefoni, iøvrigt….

 

 

 

Astrid