7zip – gratis filkomprimerings-program

Et zip-program kommer automatisk med mange styresystemer. Det ligger indbygget og klarer find de almindeligste komprimerede filer, men ikke alle. Og man kan godt anskaffe sig et program, der går noget længere – mod betaling.

De fleste opdager først problemet når man står med en komprimeret fil, man ikke kan åbne. Og er filen vigtig, skynder man sig at få fat på et program,der kan klare den – og betaler hvad det nu koster. Uden at tænke på, at det måske er som med så mange andre ting – at der måske findes et gratis program, der kan klare opgaven?

Gratis filkomprimering med 7zip

Men før du går så vidt, kan du lige prøve at installere 7-zip. Det er et gratis filkomprimeringsprogram, som ofte kan klare mange af de vanskelige filer, man udsættes for – typisk når man skal downloade et eller andet.

Disse filer er nemlig komprimeret for at de ikke skal fylde for meget. Det kan nemlig give problemer med download – især for dem, der sidder på en langsom forbindelse. Desuden er komprimerede filer meget lettere at sende pr. e-mail.

Masser af filformater

Men der findes masser af filformater til komprimering – ofte støder vi på filformater, vi end ikke har hørt om før. og det er langtfra alle, som Windows automatisk kan håndtere med sit zip-program. Hvem har ikke stået med en downloaded fil i et besynderligt format? Ofte er den komprimeret – og mange af dem kan klares af 7zip.

Og det er ikke altid, de kan klares af det samme program. Og er det filer, man downloader, vælger man jo ikke selv formatet. Og mange har sikkert prøvet at stå der med en komprimeret fil med et underligt filtypenavn – og ikke anet,

7zip – det er gratis

Prøv derfor at downloade det gratis program 7zip. Det komprimere til filformaterne  7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP og WIM. Nogle af dem har du sikkert allerede stiftet bekendtskab med allerede. Gælder om udpakning af filer, klarer den langt flere end disse 7.

7 zip er nemt at installere og nemt at bruge. Hvis du vil have en intro til programmet, kan du se  denne lille video, som gennemgår 7zip -hvordan du installerer og bruger programmet:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.