Wildcard eller Wundercard

De fleste kender efterhånden DSB Wildcard – i hvert fald de unge og studerende. De, der ikke gør, snyder muligvis sig selv – hvis de kører med tog jævnligt. Wildcard er DSB’s opfindelse og så skulle man jo tro, at de sad på hele markedet. Men det er ikke tilfældet – Arriva har lavet et tilsvarende produkt, som hedder Wundercard. Kortet er lavet er efter samme koncept. Det skal lige bemærkes, at det ikke er sådan, at Wildcard kun kan bruges på DSB’s strækninger og Wundercard kun på Arrivas. Begge kort kan bruges på alle strækninger – uanset hvilket selskab, der kører den. Det er derfor konkurrerende produkter.


Wildcard og Wundercard er konkurrerende produkter..

togBegge selskaber udbyder kortene til samme gruppe – unge under 26 og studerende. Kortene er lavet på baggrund af en rabat, som gives af staten til begge selskaber for at give unge og studerende mulighed for at køre billigt med tog.

Og begge giver 50% rabat på tog i Danmark på de såkaldte billigdage og 25% rabat på almindelige dage. Er man under 26 får man desuden rabat på tog i Europa via RailPlus DSB Wildcard har nogle ting, de giver rabat på specifikt – Wundercard nogle andre. Wildcard koster i skrivende stund 180 kr. mens Wundercard koster 185  kr. – så det er ikke prisen, der skal være afgørende for valget.

DSB giver sine Wildcardkunder 25% rabat på salgsvognen i togene. Og du kan desuden få 20% rabat på Øresundsbilletter. Endelig er der mulighed for at få rabat ved en stribe musikfestivaler og arrangementer. Desuden kan man købe de såkaldte klapsædebilletter hvis man har Wildcard. Det er Superbillige billetter, for dem, der gerne vil rejse billigt med ser stort på komfort.

Arrivas Wundercard tilbyder i stedet ungdoms- og studieflybilletter i samarbejde med rejsebureauet KILROY travels. Desuden er der et stribe ekstra tilbud om rabatter på ting  og services i hele Danmark. og ud over det masser af studierabatter i hele verden – hvilke kan ses på  isic.org Med samarbejdet med Kilroy går Wundercard noget ud over det nationale.

Hvad der umiddelbart er mest attraktivt at vælge, er naturligvis op til den enkelte at vurdere. Men der er ingen tvivl om, at Wundercard er et værdigt alternativ til Wildcard – ikke mindst til dem, der gerne vil rejse i udlandet. Og det er der som bekendt mange studerende, der gør.

Hvilket kort er bedst for dig

Alligevel er Wildcard meget mere kendt end Wundercard. DSB vælger som den dominerende aktør på markedet, ikke at fortælle om sin konkurrent. Så mange regner med, at der findes Wildcard og kun Wildcard. Men du kan vælge at købe et Wundercard og få samme grundlæggende fordele. Og dertil en stribe fordele, der er specifikke for Wundercard.  Det må anbefales at checke begge kort før man foretager valget. Det kan du gøre på hhv- DSB’s og Arrivas hjemmesider. Under alle omstændigheder er det en god ide som ung eller studerende at have et af kortene. Man skal ikke køre ret meget med tog før de er tjent ind igen. Billeder fra FreeDigitalPhotos.net


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.