Wefood er åbnet – det hele for det halve

Hvordan har du det med mad i skæve eller trykkede pakninger, dåsemad, der har fået et tryk – eller måske frugt med en plet på? For mit eget vedkommende – ganske udmærket. Og jeg ved, at mange har det på samme måde. Det er for dårligt, at supermarkederne smider det ud – kort og godt.

I bund og grund er det vel bare mad med lidt skønhedsfejl? Sådan noget skal ikke smides væk, det skal da bruges – om det så er ved at sælge det eller give det væk, er sådan set ligegyldigt. I Danmark smider vi alt for meget mad væk. Dette gælder både i detailled og i husholdningerne.

Wefood sælger det, der “ikke kan sælges”

Dette er dog ved at ændre sig – altså det med at smide ud! Vi har i lang tid set supermarkederne begynde at sælge billigt ud af det, de ellers tidligere har regnet for usælgeligt. Og nu er der kommet et supermarked, der har specialiseret sig i dette. Wefood, hedder det – og det kalder sig Danmarks første sociale supermarked. Det er ikke det første i verden af sin slags, flere steder i udlandet er der etableret lignede supermarkeder – blandt andet i London.

Køb supermarkedernes overskudsmad i Wefood

Den mad, som de almindelige supermarkeder ikke kan sælge, kan man nu købe i Wefood – til nedsat pris.

Det drives af Folkekirkens Nødhjælp og er et supermarked, hvor varerne sælges billigt. Det første er åbnet i København og flere skal følge efter.

Her i Århus venter vi spændt. Konceptet ser ud til at blive en stor succes, et godt eksempel til efterfølgelse. Og kan noget næsten være mere oplagt? Hvert år smides flere hundrede tusind ton mad ud – et formidabelt ressourcespild!

30-50% billigere

Varerne har hver deres “skønhedsfejl” – men dette opvejes til fulde af, at priserne er  30 til 50 procent lavere i Wefood end i det almindelige supermarked. Man kan handle der for at mindske madspild eller man kan handle der fordi det er billigt. Eller af begge grunde.

Overskuddet fra butikken gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Leverandørlerne til Wefood er blandt andre restauranter og caféer, købmænd – men også Føtex bidrager til butikken. ligesom Dansk Supermarked, der driver bandt andet Føtex, er med. En del af varerne skal således komme fra de Føtex-butikker, som ligger i nærheden.

Læs mere om Weefood på Folkekirkens Nødhjælps webside

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.