Vi du gerne gratis på festival?

Festivaltiden er over os. At tage til festival er en yndet sommerting for mange mennesker. Men billigt – det er det ikke. Mange opdager, at man skal gribe dybt i lommerne for at kunne være med. Biletten er som regel dyr – og biletten er jo heller ikke den eneste udgift. Har man ikke råd, men ønsker brændende at komme til festival, må man tænke alternativt! De store festivaler som Roskilde og Skanderborg har billetpriser i størrelsesordenen 17-1800 kr.

Til festival -selvom du ikke har råd?

Jeg opfangede ved et stoppested den anden dag historien om et par studerende, der gerne ville på Roskilde, men ikke havde pengene. De havde brugt de sidste par måneder på at samle flasker. Hvilket også er en mulighed, men der skal mange flasker til. Og det er langtfra den eneste mulighed for at komme på festival – uden at det skal koste kassen.

Gratis på festival

Dette handler således ikke om at samle flasker for at komme gratis afsted, men de indebærer dog alligevel et vist arbejde. Du kan nemlig melde dig som medarbejder på mange af festivalerne. Dette giver som regel gratis indgang til festivalen og det giver ofte også gratis mad mens du arbejder.

En festival er nemlig et stort arrangement og behøver derfor mange frivillige for at kunne løbe af stablen. Der er masser af både opstillings- og nedtagningsarbejde. Der skal passes bar og sælges mad. Der skal bruges vagter, samaritter osv. Og der skal ryddes op til den store guldmedalje. Alt sammen festivalpersonale – og  en overvejende del af dette er frivilligt arbejde. Der kræves masser af arbejdskraft – både før, efter og under festivalen.

Gratis på Roskilde Festival?

Roskilde Festival er en utrolig populær festival for mange. Og som regel også den, der trækker flest mennesker. Så det er ikke svært at forestille sig, hvor meget det kræver i Personale at holde Roskilde festival kørende. Og på Roskilde kan du arbejde frivilligt og tjene til festivalbilletten på den måde.

Antallet af frivillige på Roskilde er i størrelsesordenen 25.000. Men der er også mange, der gerne vil på festival. så garanti er der ikke. Men man kan melde sig på Roskilde festivals hjemmeside – og så afvente svaret. Der er desuden en del foreninger, der er med til at afvikle Roskilde festival – også de behøver ofte frivillige. Er der lukket for tilgang hos selve festivalen, kan der være mulighed her.
Der er ikke en register over, hvilke foreninger, der rekrutterer. meget foregår gennem mund-til-mund-metoden, så forhør dig rundt omkring. Eller prøv en Googlesøgning.Se også roskilde-festival.dk. Selvom fristen for at komme på venteliste i år er udløbet (2012), forlyder det, at man I år faktisk mangler frivillige, så prøv alligevel.

Gratis på Skanderborg Festival

Danmarks smukkeste festival kalder den sig også. Også Skanderborg festival har også en størrelse, hvor der er brug for et utal af frivillige. Her kan du ligeledes arbejde dig til biletten ved at hjælpe til før, efter eller under festivalen. Her er det en betingelse, at du er indmeldt i foreningen Skanderborg Festival Klub. det koster 125 kroner årligt og man skal samtidigt med indmeldelsen lade sig skrive på venteliste. Se mere på smukfest.dk

Langelands festival gratis

Langelandsfestivalen er en familiefestival og har også brug for mange frivillige. Også her er der muligheder for at få entreen gratis hvis man er parat til at arbejde. Du finder festivalen på langelandsfestival.dk

Også de mindre festivaler har brug for frivillige – omend i mindre målestok. Du kan kontakte den enkelt festival – typisk via hjemmesiden. Og hører man til dem, der deltager i udenlandske festivaler – for eksempel i Nordtyskland og Skandinavien – er der naturligvis også chancer her. Igen er det en god ide at gå ind på den pågældende festivals hjemmeside – der vil mulighederne ofte stå nævnt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.