Vaccinationer til rejsen: ½ pris

Skal du ud at rejse – langt væk måske? Ja, så kan du risikere at skulle bruge mange penge på vaccinationer. På de fjerne rejsemål udsættes du for muligheden for at få sygdomme, som vi normalt ikke har herhjemme. Ofte anbefales det at man lader sig vaccinere – og de vacciner, man skal have er ikke af den billigste slags!

Hvis du vil have et overblik over hvilke vaccinationer, du skal have, kan du kigge på rejsedoktor.dk – og tale med din læge om det. Gør det i god tid, da nogle vaccinationer skal gives 2 gange med nogle ugers mellemrum, for at de er aktive når du rejser.

Hvad koster det at blive vaccineret?

Det er naturligvis individuelt, men jeg kan sige dette: Flere får et chok, når de hører, hvor meget, det kommer til at koste. I en sådan grad, at de overvejer at spare vaccinationerne væk! Og det er der da også nogen, der gør.

Hvilket dog kan være risikabelt. Min søn rejste til Fjernøsten, og gjorde sig de selvsamme overvejelser, da han opdagede, at vaccinationerne ville komme til at koste et godt stykke over 3000 kr. Og det er da noget, der kan mærkes i rejsebudgettet!

Sygesikringen Danmark betaler halvdelen

Stor var glæden dog, da vi opdagede, at han kunne slippe med det halve. Det skyldtes et medlemskab af sygesikringen Danmark. Og så er det straks mere overkommeligt. Er du medlem af Danmark, kan du altså få halvdelen af regningen for vaccinationerne refunderet. Og så er det jo noget mindre aktuelt, at gøre det, nogen gør: Spare vaccinationerne væk.

Rejsevacciantioner - få halv pris med Danmark

Danmark betaler halvdelen af dine vaccinationer

Læs mere om tilskud til vaccinationer fra sygesikringen Danmark. Du er berettiget, hvis du er med i grupperne 1, 2 eller 5. Og det gælder uanset om dine vaccinationer er lavet ved egen læge eller speciallæge. Allerede til efteråret regner jeg med at bruge tilbudet med at få tilskud til vaccinationer – jeg skal nemlig til Afrika. Så hvis ikke vores medlemskab af Sygeforsikringen Danmark har kunnet betale sig før – så kan det i hvert fald nu. For det er et af de steder, hvor der virkelig er brug for rejsevaccinationer.

Husk også rejseforsikringen!

En anden ting, man gerne skal have på plads når man skal ud og rejse, er forsikringerne. Især det med sygeforsikring, som mange er blevet så usikre på. Hvordan var det nu lige det var? Hvornår gælder mit sygesikrings-bevis? Og hvor gælder det? Skal jeg supplere med forsikringer? Langt de fleste er idag dækket af en indboforsikring, og der kan man læse de nøjagtige vilkår. Hvis ikke, så skal man ud og tegne en rejseforsikring – da det ellers kan blive dyrt hvis uheldet er ude.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.