Vær ikke gift med din bank!

Får du ingen renter fra din bank? Mange oplever indlånsrenter på en brøkdel af en procent!  Betaler du selv masser af renter? Bliver du pålagt gebyrer både hist og her? Forstår din bankrådgiver dig ikke? Synes du alt i alt ikke, at det kan være rigtigt? Så er det måske ikke den rigtige bank, du har!

Kundeloyalitet

Hvor vi nu er vant til at man skal shoppe rundt for at få den rigtige internetudbyder eller det rigtige telefonselskab, forholder det sig anderledes med bankerne. Mange af os – undertegnede inklusive – har den bank, som “vi altid har haft”. Vi hænger fast. Man ved, hvad man har, man ved ikke hvad man får.

Men den store kundeloyalitet, som kendetegner mange af os som bankkunder, er ikke god for konkurrencen. Vi hænger måske også for meget fat i den bankrådgiver, vi nu en gang har. Det kan gøre skiftet besværligt, ligesom markedet er besværligt at overskue. Selvfølgelig kan man have en god bankrådgiver, som man føler sig tryg ved.

Men husk: Din bankrådgiver arbejder for din bank.

Nu kan vi sammenligne

Men nu har vi fået muligheden for at sammenligne. Ligesom der er sammenlignings-sider for alt muligt andet, er der nu også en for banker og deres priser.

I den sidste kan du se en liste over, hvad du kan få i rente på en ganske almindelig lønkonto. Det laveste er 0,125 % og den højeste over 4% – i skrivende stund. Så er der nogen grundt til at være for tæt knyttet til en bank, der næsten ingen renter giver?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.