Undgå unødvendige opgraderinger

Vi bliver tit fristet til at opgradere vores ting. Der er kommet noget nyt og smart. Nye funktioner, nyt design, nyt alt muligt. Men er det i bund og grund det samme produkt, så lad være. Så længe din kaffemaskine stadig kan lave kaffe og brødristeren stadig riste brød, skal du tænke dig ordentlig om, før du køber nyt.

De nye funktioner, hvor meget betyder de egentlig? Hvad skal du med nyt design? Mange mennesker udskifter perfekt fungerende udstyr med nyt, netop af disse grunde.

Brug og smid væk.

Mobiltelefoner er noget af det, mange mennesker ofte skifter. Hvis du har overvejelser, fordi din telefon virker lidt ud-dateret, så tænk dig om en extra gang. Hvad bruger du den til i praksis. Hvis man kan ringe og blive ringet til, sende og modtage sms’er, bruge telefonsvarer og bruge GPRS, har man ikke brug for meget. Mange mennesker køber telefoner, der er skudt langt over målet.

De kan en masse ting, man slet ikke har brug for.
Samme problematik gælder meget andet. Elektronik, køkkenting, møbler. Og også modeprægede ting, tøj, tasker, sko. Men mobiltelefoner er nok det mest grelle eksempel i øjeblikket.

Drop signalværdien.

Mange ting køber vi på grund af signalværdi, mere end fordi vi har brug for dem. Glem signalværdien og hold dig til funktionen af det, du anskaffer dig. Og sig til dig selv, at dine signaler i virkeligheden er, at du ikke hopper på alt nyt, der kommer frem. Dit signal er “no nonsense”.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.