Undgå rykkergebyrer – betal til tiden

Vi ved det egentlig godt: Vil vi undgå rykkergebyrer og bøder, skal vi betale til tiden. Er det af dovenskab/manglende overblik, du ikke får betalt, kan du bruge PBS og netbank – og dermed få det hele sat i system. Dette er også langt billigere end at gå i banken for at betale. Du undgår rykkere med gebyrer på ofte 100-300 kroner. Sommetider endda mere.

Det er ærgerlige penge at betale. Og det er penge, som du intet får for. Lad os lige slå det fast: Du får ikke flere penge af at udskyde dine betalinger! Tværtimod.

Desværre er vi ofte sådan indrettet, at vi har følelsen af at have flere penge, hvis vi udskyder regningerne – de fleste kender sikkert den følelse. Men det forholder sig stik modsat.

Det bliver ikke billigere fordi du venter

Rent faktisk sker der nemlig det modsatte. Det er nemlig ofte forbundet med store udgifter ikke at betale til tiden. Gebyrer for for sen betaling. Rykkergebyrer gør det dyrere endnu.

Går det hele til inkasso, kommer du til at betale endnu mere. Kan man på nogen måde undgå det, er det langt det billigste. Nogle har det indtryk, at de har flere penge, hvis de venter lidt med regningerne. Intet kunne være mere forkert.

PBS og Netbank mod glemsomhed

Er det dette ræsonnement, der gør at man trækker betalingerne, skal man have nye vaner, for de er for dyre. Er der derimod mere tale om glemsomhed, skal man sørge for at få sine regninger tilmeldt PBS. Hvis det er regninger, der ikke kan betales vis PBS, er det en god ide at taste dem ind i Netbank så snart de kommer. Så undgår man det med at glemme regningen.

Er det derimod et akut pengeproblem, giver det meget mere mening at kontakte kreditor og bede om udsættelse. Det ændrer ikke at man skal betale, men det kan i mange tilfælde spare gebyret.

Det kan blive rigtigt dyrt at glemme

På længere sigt, kan der blive langt mange flere omkostninger på, hvis du ignorerer rykkerne. Bliver regningen sendt til advokat, bliver det meget, meget dyrere. Det billigste er at betale til tiden. Det er nogle dumme udgifter at pådrage sig. Og firmaerne, der pålægger dig gebyrerne har i de  fleste tilfælde retten på deres side.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.