Undgå at blive flået i lufthavnen

Bliver du flået hver gang, du skal vente i en lufthavn? Det er der mange der bliver. Om ikke andet får man et chok over de priser, der bliver taget for alt, hvad man overhovedet kan købe i lufthavnen. Man har en mistanke om, at butikkerne benytter sig af det, at man er lukket inde når man er i transit.

Man kan ikke gå udenfor for at købe det, man måtte mangle – og man har en ofte ret lang rejse foran sig. Mon ikke de regner med, at man køber det, man har brug for – og betaler hvad det koster.

Og det er dyrt. Mad- og drikkevarer – og alt muligt andet for den sags skyld – sælges til priser, jeg ikke har set magen til andre steder. Ikke fordi det er høj kvalitet – bare for man kan gøre det! Man har en eller anden lumsk mistanke om aftalt spil? Måske – eller måske ligger det bare underforstået, at man her kan man tillade sig den slags – fordi der ingen konkurrence er?

Vær forberedt…

Derfor er der god grund til at være forberedt. Sørg for, at du ikke behøver noget at spise mens du er i transitområdet. Tag en madpakke med og spis før du kommer ind i området. Så undgår du at skulle betale 35 kroner for en sandwich, der ikke er noget særligt…

Uanset hvad du køber i lufthavnen, koster det kassen!

HUSK det nu: det er ikke spor billigt at være i lufthavnen – det bedste er at undgå at købe

Mens man venter, kan man sagtens have brug for noget at drikke alligevel. Men nye sikkerhedsregler foreskriver, at det er yderst begrænset, hvor meget væske, man må medbringe i håndbagagen.

Men der er intet, der forhindrer dig i at have en flaske med, som du selv kan fylde med vand – på lufthavnens toilet, naturligvis. Hvis du synes, det er lidt besværligt, skal jeg lige fortælle, at du nemt kan komme til at betale 20-30 kroner for en flaske vand i lufthavnen. Det tager ikke mere end et par minutter at fylde en flaske op – det er en ganske god timeløn, du kan holde dig!

De eneste, der ikke holder disse vandpriser, var en Tiger-butik, der er blevet etableret i Kastrup lufthavn – der kan man  købe 2 flasker vand for en flad tier. Og det er så også undtagelsen, der bekræfter reglen. Og dette er meget populært hos kunderne – der sælges vand i stride strømme. Konkurrenterne ser dog skævt til dette tiltag, der lidt underminerer ideen om, at vand skal koste kassen i lufthavnen.

Upopulær konkurrent

Jeg ved ikke om Tiger har etableret sig i andre lufthavne, med man kan se på de enkelte lufthavnes hjemmeside, hvilke butikker, man kan forvente at finde. Ellers er der ikke anden vej frem end at medbringe den tomme flaske – og selv fylde op!

Alle andre butikker i lufthavnen er også ekstremt dyre, så det er ikke så her, man skal shoppe – medmindre man har en velspækket pung! Men her er der som oftest tale om ting, der ikke just er livsnødvendigheder.

Og så er der lige det, med de toldfrie varer. Det er lidt af en skrøne, at det skulle være så billigt – det er ofte man man finde bedre tilbud i de almindelige butikker. Læs mere om hvordan du kan spare penge på ikke at købe toldfrit!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.