Udsalg: pas på bytte- og retur-reglerne!

Julen er ovre, og alt står i januarudsalgets tegn. Mange ser frem til alle de gode ting, de skal købe – billigere end billigt. Men det er også en tid, hvor impulskøbene står i kø. Fordi det er billigt – og fordi man er i shopping-humør, eller…

Og det, der dagen før lignede et fund, er blegnet gevaldigt. Måske er det alligevel ikke pengene værd? Måske passer det overhovedet ikke til det, man har i forvejen? Måske opdager man til sin rædsel, at man har brugt mange flere penge, end det var meningen. Måske var det ikke overtrækket værd?

Men så kan vel bare returnere det, ikke?

Nej, desværre er det ikke så enkelt. I modsætning til, hvad mange går rundt og tror, har du faktisk ikke nogen returret. Eller bytteret, for den sags skyld! Medmindre forretningen giver dig den ret.

Det betyder – på godt dansk – at bordet fanger! Du hænger på købet. Det vil sige, at du selv skal sørge for, at forretningen er parat til at tage varen tilbage. Du skal altså spørge, før du køber? Hvis forretningen indvilliger, skal du få det skrevet på kvittering eller bon. Der er selvfølgelig en del butikker, der har både bytte- og returret som deres politik. Men man skal bare ikke regne med det automatisk.

Så undersøg det før du køber! Dette er naturligvis ikke noget, der kun gælder for udsalget. Men udsalget giver det ny aktualitet.

Flere indlæg om købelov og forbrugerrettigheder

Julehandel og købelov: Kender du dine rettigheder?

Gem kvitteringen

Kend din købelov

Spar penge: Gem din kvittering

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.