Udnyt din opvaskevaskine fuldt ud

Opvaskemaskinen er svær at undvære når man først har fået sådan en i huset. Vi ved godt, den kan være lidt dyr i drift – dog har den vist sig at være “bedre end sit rygte” – nye opvaskemaskiner er faktisk ret energieffektive mht. vand og elektricitet.

Det kan dog stadig en god ide, at være opmærksom på, hvordan man bruger den. Der er flere ting, du kan gøre for at udnytte din opvaskinemaskine ordentligt. Egentlig ganske simple ting, der nemt bare kan blive til vaner i dagligdagen. Her kommer en liste over de vigtigste:

*Fyld opvaskemaskinen helt op, inden du sætter den i gang. Du vasker simpelthen mindre på den måde. Det sparer både el  og vand, og det giver mindre slitage på opvaskemaskinen – ej at forglemme.

*Brug det kortest mulige program + den lavest mulige temperatur der kan vaske opvasken ren. Brug indstillingen 50/55° C. da den bruger 10-20 % mindre el end 60- 65° C.

Opvaskemaskine - få gode vaner mht. til brugen

Opvaskemaskinen – dyr, men dejlig. Dog lidt mindre dyr i drift, hvis man får nogle gode opvaskemaskinevaner. Billede: PhotoMIX-Company / Pixabay

*Du skal ikke skylle af først, bare skrabe madrester af. Alt andet er spild af både tid og energi. Maskinen klarer resten. At skylle af først – det er iøvrigt lidt ligesom at vaske op to gange – hvem har lyst til det? 

Stil det snavsede service i maskinen lige efter brug og luk lågen helt. Så tørrer madresterne ikke ind. Hvis de gør det, kræver det et længere program at få dem rene. Og så brúger du mere vand – og strøm.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.