Udendørs loppe- og bagagerumsmarkeder….

..er det faktisk højsæson for lige nu. Maj-juni – måske endda juli med – er tidspunktet, hvis der er noget, du mangler. Også selvom du ikke har ret mange penge. Det er jo en del af charmen ved disse markeder. Og det at man i denne tid kan flytte alting udendørs, udvider jo ligesom mulighederne. Det udendørs udvider ikke bare antallet af markeder – det udvider også, hvad man kan sælge. Større ting, der ellers fylder for meget – de er med nu.

Her er der store muligheder. Det er powershopping for fattigrøve. Eller for andre, som ikke gider betale kassen for tingene – bare fordi de er nye!

Genbrugsmarkeder overalt

Markeder – loppemarkeder, kræmmermarkeder og bagagerumsmarkeder – er overalt. Jeg har endnu ikke fundet en weekend, hvor der ikke har været et, jeg lige skulle kigge på. Jeg har en liste over ting, jeg mangler – og jeg regner med at kunne erhverve dem af denne vej. Hvilken belaster økonomien væsentligt mindre end hvis jeg køber fra nyt. Ofte betaler man kun en brøkdel af nyprisen – og det endda selvom varen ikke har væsentlige mangler. Og man kommer til at rende ind i mange let brugte eller ubrugte ting.

Powerhopping for fattigrøve?

Selvom loppe- og bagagerumsmarkeder trækker mange mennesker, undrer det mig ofte at der ikke er endnu flere? Måske fordi mange har et indtryk af genbrug som gammelt ragelse? Eller ved de bare ikke, hvor meget de kan spare? Eller måske begge dele? Nogle elsker det – andre forstår det bare ikke. Når jeg fortæller om det, hører jeg alt fra begejstring til åbenlys forundring. Ja, nogle elsker fænomenet – andre er allerhelst fri. Men for dem, der elsker det, er der penge at spare!

Genbrug behøver jo ikke bare være for dem, der ingen penge har. Der kan være andre grunde. Måske at der er mange ting, man slet ikke behøver have fra nye? Eller at man har så mange andre ting at bruge pengene på? Eller den miljømæssige side: Vi bør slet ikke smide så meget ud!

Genbrug og fejlkøb

Men der er lige en ting, man skal huske, når nu man vader rundt i ting og sager – det ene billigere end det andet. Her er der en samme risiko for at fejlkøbe, som ved al anden shopping. Derfor:

  • Vær klar over, hvad du går efter. Lav – om nødvendigt – en liste over det, du mangler. For der er fristelser i massevis.
  • Køb ikke noget, bare fordi det er billigt. Hvis du ser dig omkring, vil du se, hvordan masser af stort set ubrugte varer er havnet der. Det er andres fejlkøb – og de skulle helst ikke også blive dine.

Find dit genbrugsmarked

De er overalt i landet. På land og i by. Det er blot et spørgsmål om at finde dem. Kig i din lokale presse, markeder bliver ofte annonceret der. Eller du kan bruge Markedskalenderen, der indeholder masser af markeder landet over. Eller der er websider, der er en slags små portaler for bagagerumsmarkederne.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.