Ud at se – men ikke spise – med DSB

Du har fået en billig – måske orange – DSB-billet. Du skal måske fra Århus til København – og har ikke regnet med nogle særlige ekstraudgifter på turen. Jo, måske en smule at spise og drikke, men det kan vel ikke koste alverden, vel? STOP. Jo, det kan det faktisk. Det er hundedyrt. Så den billige billet, du har fået, bliver en smule udhulet hvis du vælger at købe dine måltider om bord på toget!

Togmad koster kassen

Der bliver nemlig taget nogle særdeles ublu priser, hvis du køber mad eller drikke i toget. Min søn har måttet sande, at mors råd med “at tage madpakke med på turen” ikke var helt ved siden af. Han kom ganske vist billigt afsted, men….

Han beretter om kedelige – såkaldt “frisksmurte” sandwiches til op mod 30 kr. En kop (sjat) kaffe til 12-15 kr – og god var den ikke. Og topscoreren var en kildevand til 20 kr. Han mente at kunne genkende flasken som den billige “Denice” kildevand. Den kan købes til 2,50 i discountbutikkerne.

tog
 Eneste forskel var et billede af Harry på etiketten. Og man skal være meget glad for Harry, for at synes, at den pris er rimelig! Man kan hurtigt komme af med 100 kr. blot på en tur fra Århus til København – og så har man endda ikke fået noget særligt.

Ta’ madpakke med!

Så næste gang, du skal ud og rejse – i hvert fald hvis du skal rejse så langt, at du kunne tænkes at blive sulten mens du er på farten: Husk lige at bruge 10 min. på at smøre lidt mad, finde lidt at drikke + evt. lidt kaffe på termokande. Du sparer mange penge, for DSB profiterer nemlig på, at når du først sidder i toget, har de monopolstatus på salg af mad og drikke. Der er ikke andre steder, du kan købe. Og så får du iøvrigt også mad, der er meget bedre end den, du kan købe i toget.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.