Troede du, at tilbudaviser er fulde af tilbud?

Ja, så er du ikke den eneste! For det tror faktisk op mod 80 procent af danskerne – ifølge Taenk.dk! Vi opfatter det sådan, at varerne sælges til under normalprisen. Men det er ikke rigtigt. Der er selvfølgelig nedsatte varer imellem, men langtfra kun….

Mange af de varer, du ser i tilbudsaviserne, er ganske enkelt varer til normalpris. Flere butikskæder har så lidt som 10% nedsatte varer i der tilbudsavis. Resten er varer til normalpris. Det kan godt være det er en god pris – men nedsat, det er den ikke.

Ikke kun tilbud i tilbudsaviserne

For butikkerne blander behændigt nedsatte og ikke-nedsatte varer, så vi måske ikke helt kan overskue det. Med mindre vi ser os rigtigt godt for. Der er ikke noget ulovligt i det, idet det ikke bliver påstået, at varerne er nedsat, men det kan være problematisk, at så mange lader sig vildlede.

Der er ikke noget juridisk problem – men det er heller ikke helt korrekt. Det er lidt i samme dur, som når supermarkederne vælger gule prismærkater på varer, der ikke er på tilbud.  Heller ikke her forekommer der nogen påstand om, at det er nedsat – men en gul mærkat signalerer for de fleste, at dette er et tilbud.

Nedsatte varer er ikke det eneste, der er i ugeavisen

Tror du at alle varerne i tilbudsavisen er sat ned? Så tager du helt fejl. Billede fra geralt / Pixabay

8 ud af 10 danskere forventer, at varerne i tilbudsaviserne er sat ned. Det bliver påvist i en undersøgelse, lavet af  Tænk Analyse. Realiteten er, at kun 38 procent af varerne reelt er nedsat. Dette er et gennemsnitstal, så det kan være både væsentlig højere og væsentligt lavere alt efter, hvilken tilbudsavis, vi snakker om.

Tilbudsjægere – kig jer godt for…

Er man tilbudsjæger, skal man have dette faktum in mente, når man læser tilbudsaviser. Og simpelthen vænne sig til at lægge mærke til, om varen er nedsat. Hvis ikke der står noget, må man gå ud fra, at det ikke er tilfældet! Ved man, hvordan det er fat, kan man i det mindste forholde sig til det.

Mange bruger nemlig disse aviser når de planlægger deres indkøb. Og det er der ikke nogen grund til ikke at blive ved med. Man skal bare vænne sig til, at tilbudene er blandet med varer til normalpris. Man skal have de kritiske briller på, når man læser tilbudsaviser. Meget kritiske!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.