Træt af de dyre planteskoler?

Ja, uanset din have størrelse, skal der lidt fornyelse til engang imellem. Men tager du et smut på planteskolen, kan du nemt risikere at blive flået. Supermarkederne sælger også efterhånden en del forskellige planter og de er lidt billigere. Men det kan stadig løbe op i en pæn sum. Det er langtfra gratis at holde have. Men måske er det bare fordi vi holder os til planteskoler og/eller butikker? Det må da kunne fås billigere? Her kommer så det tip, der kan slå alle priser – supermarkedernes såvel som planteskolernes!

 Nye planter – superbilligt

Men det billigste af det hele er simpelthen at bytte sig frem på plantebytte-markeder. Har du ikke noget at bytte med, kan man ofte også betale sig frem på disse plantebytte-markeder – og det til betydeligt lavere priser end dem, du kender fra planteskolerne. Men udgangspunktet er at man bytter – og det er naturligvis gratis. Disse markeder findes overalt i landet. Typisk der, hvor folk begynder at gå i haven….

Byt planter – i stedet for planteskolen

Og netop nu, hvor vi går ind i maj måned, er det højsæson for plantebytte. Kig dig for lokalt, hvor de er annonceret. Lokalaviser, opslag osv. er medier, hvor du kan finde frem til plantebytte-markeder. Det danske Haveselskab arrangerer også plantebytte overalt i landet. Og du behøver ikke være medlem for at kunne komme til markederne.

Starter du have op og har ikke så meget at bytte med, så prøv at spørge venner og bekendte, om ikke de skulle have noget. Det kan være frø, stiklinger eller stauder, er der blevet delt. Hos mange ender alt dette nemlig ofte som haveaffald! Og det er jo i bund og grund en skam! Lad det ikke ende som kompost – giv/byt det videre! Måske er der endda muligheder for at tilegne sig planter, som man slet ikke ser i butikkerne i det daglige?

Mere om plantebytte.

Du kan også se oplysninger om kommende plantebytte-arrangementer på Haveselskabets hjemmeside. Hvis du ikke har så stor erfaring med, hvordan man vurderer en plante, kan du læse artiklen Byt dig til sjældne eller billige planter i Politiken.dk. Og hold så ellers øje i dit lokalområde – mon ikke der kommer et pantebytte-arrangement et sted i nærheden?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.