Tjen penge – affiliate marketing

Mange vil gerne tjene penge på nettet – og det kan man faktisk godt. Også uden de store investeringer. Jeg vil dog lige advare mod at tro, at det skulle være en guldgrube. Er du på jagt efter de “hurtige penge” – ja, så behøver du ikke læse videre. For det er ikke hurtige penge, du tjener her. Bare ganske almindelige penge….

Har du en hjemmeside eller blog?

Dette henvender sig mest til dem, der har (eller administrerer) en hjemmeside, har en blog. Eller måske har planer om at starte op? Hvis det er tilfældet, hvorfor så ikke benytte lejligheden til at få de reklameindtægter, en sådan hjemmeside kunne give dig? Og det er ikke så svært – for i dette tilfælde skal man ikke sælge noget, så der følger ikke et stort stykke arbejde med. Det er mere at man sælger noget for andre. Der er flere reklamenetværk, som det kan være interessant at kigge nærmere på!

Den første – og sikkert også mest benyttede – mulighed er Google Adsense reklamer. Det kan både være tekstreklamer og bannerreklamer. Hvilken af delene er i høj grad et spørgsmål om, hvad der passer bedst ind i hjemmesiden. Google Adsense er altid relevante reklamer, så den måde forstået, at de relaterer sig til det indhold, du har på din hjemmeside eller blog. Hvis du skriver om hundetræning, vil du måske få reklamer for hundemad, dyreartikler eller andet, der kunne tænkes at interessere dem, der læser det, du skriver. Hvilket naturligvis også øger chancen for, at nogle klikker på dem.

Tjen penge med Google Adsense

Det er forholdsvis simpelt at sætte annoncer fra Adsense ind. Du får genereret en stump kode, som sættes ind i sidens kildekode. Når de en gang er sat ind, bliver de ved med at fungere – medmindre du selv vil ind og ændre i layoutet. De skal ikke opdateres, medmindre du selv mener, at noget bør ændres. Det er altså forholdsvis nemt og kræver ikke den store vedligeholdelse. Har du en blog på Blogger, behøver slet ikke gå ind i kildekoden og sætte annoncer ind – det håndteres uden. Bruger du WordPress, findes der plug-in, du kan bruge til indplacering af annoncer.

Du kan tilmelde sin side til Google Adsense, men de skal naturligvis godkende den. Der er forskellige kriterier, der skal være opfyldt – læs mere om Google  Adsense regler her. Du skal desuden være opmærksom på, at du ikke bare kan oprette en side med næsten intet indhold og så forvente at få den godkendt. Så har du ikke i forvejen en side, så læg et stykke arbejde i den før du melder dig til. Til gengæld er det uden betydning at det er en gratis blog hos en blogtjenste som for eksempel Bloggger. Regn dog med, at der kan gå et stykke tid før du får svar  på din ansøgning.

Tjen penge på bannerreklamer

En anden mulighed er at bruge bannerreklamer. Bannerreklamer er der en del danske udbydere af. Også her skal du melde din side til og søge om godkendelse. Bannerreklamer er lidt mere “anmasende” end tekstreklamer. Man taler om bannerblindness – altså at folk med vilje vælger at overse reklamerne. Det er dog muligt at tjene penge af den vej alligevel. Men her er det vigtigt at man ligger et stykke arbejde i det – det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilke reklamer, du sætter ind. I modsætning til Google Adsense skal du selv sørge for relevansen. Tænk derfor godt over, hvilke reklamer, der kunne appellere til din målgruppe. Desuden skal man selv sørge for at udskifte bannerreklamerne når kampagnerne udløber.

Der er en stribe kampagnenetværk, der kan være relevante på danske sider. For eksempel:

Tjen penge på din webside med Sponsorcar

Hvis du har en Sponsorcar konto, kan du sætte et link på din blog eller hjemmeside. Linket finder du på Sponsorcar – og du får  penge på din Sponsorcar konto hver gang en person indmelder sig vis dit link.

Der er altså en stribe muligheder for at få lidt penge ind, hvis du har en hjemmeside eller blog. Har du ikke en sådan, kan du naturligvis gå igang. Faktisk´kan man starte uden en  krone på lommen, hvis man laver en gratis blog hos Blogger. Men det er næppe en god ide at starte en blog med det ene formål at tjene penge. For så kan det blive noget svært at blive ved med at  udvikle den. Der er trods alt ikke så mange penge at hente, at det kan være eneste motivation.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.