Tjek lige bonen

Tjekker du bonen, før du forlader supermarkedet? Hvis ikke, er det faktisk en god ide at begynde på det. Der er nemlig penge at spare, hvis du giver dig tid til at tjekke bonen. Eller rettere: Hvis du ikke gør det, er der en ret stor chance for, at du bliver snydt.

Dem, der har prøvet at tjekke boner systematisk, kan berette om rabatter, der står på skilte eller hyldeforkant – men som kasseapparatet intet kender til. Laver man større indkøb, opdager man det muligvis ikke. så forsvinder det i mængden. Man skal altså gå bonen igennem for at se, om alle rabatterne er med.

Det er ganske vist

Butiksansatte, der jo er dem, der modtager klagerne, kan berette at dette sker hele tiden. Især de mennesker, der for alvor går på tilbudsjagt, risikerer at betale den fulde pris, hvis de ser sig for.

Det kan være, at det er bevidst fra butikkernes side. Det kan også være, det mere er sjusk (ingen rutiner til at forhindre det). Nogle skyder skylden på et IT-system. IT-systemer er dog sjældent klogere end de mennesker, der betjener dem. Men uanset er det noget, som det kan betale sig at holde øje med. Du kan spare penge og samtidig være med til at holde butikkerne i ørerne. Og det er pokkers irriterende først at opdage det når man kommer hjem. Da er det nemlig ofte for sent – mange steder kræver man, at bonen skal checkes før man forlader butikken.

Dem, der er vant til at tjekke boner, vil nok have bemærket, at der yderst sjældent sker det modsatte – altså en rabat, som man har glemt at fjerne. Uvist hvorfor…

Og så skal det lige bemærkes, at butikken skal sælge varen til dig til den pris, den er skiltet med. En hyldeforkant som en eller anden har glemt at fjerne, friholder ikke butikken. De skal sælge varen til rabatprisen – og så kan de derefter rette fejlen. Læs mere i Politiken.dk: Butiksansatte: Sådan bliver kunder snydt for rabatter

Astrid

One Comment

  1. Mange steder spørger de om man vil have bonen, jeg siger altid ja tak, og ikke så sjældent er der noget at hente. Særligt på supermarkedernes nedsatte varer, det er tit de ikke får trukket rabatten fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.