Tjek din bon – og spar penge

Gennem et stykke tid har jeg gjort det til en vane, konsekvent at tjekke bonen inden jeg forlader supermarkedet. Dette skyldes at jeg et par gang tilfældigt fandt fejl, når jeg kom hjem. Derfor har jeg prøvet at tage et tjek hver gang jeg forlader butikken. Og hvis man kan gider gøre sig den umage, kan man sagtens spare penge. Der var fejl på langt flere end jeg have regnet med. Der er flere slags fejl.

Typiske fejl på bon’en

  • En nedsat pris er ikke registreret i systemet. Så du betaler normalpris. Det opdager du kun, hvis du tjekker efter.
  • Der bliver ikke givet mængderabat. Så – du betaler normal stykpris selvom du havde regnet med rabat.
  • Den pris du har set på skilt og hyldeforkant, var et tilbud, der er udløbet. Så ved kassen går varen ind til normal pris. Hvis butikken ikke har fjernet skiltningen, skal de sælge varen til den pris, der står på skilt eller hyldeforkant – uanset hvad de siger.

De uopdagede fejl

Før denne periode har der sikkert også været masser af fejl, jeg ikke har opdaget. Selvom man ved cirka hvor meget man skal betale ved kassen, er det trods alt de færreste, der har regnet ud præcis, hvad de skal betale.

Vil du betale 10% mere?

Hvis ikke forskellen er påfaldende reagerer vi næppe. Om det lige var 200 eller 220 kr. – det er ikke påfaldende. Du vil ikke reagere. Men måske betaler du 10% for meget her?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.