Ja, når jeg i flere indlæg har gjort mig til talsmand for, at vi kan spare masser af penge på fast-food, må det oplagte alternativ jo være at vi laver maden selv. Og jeg kan godt se at dette måske for mange kvinder (især) til at se rødt og tænke, at de skal “tilbage til kødgryderne”. Den rolle er der mange, der ikke gider – heller ikke jeg.
Mere nemt end lækkert
Men derfra og så til at spendere alle sine surt tjente penge på fast-food? Der er langt – efter min mening. Og hvad gør man så? Når vi køber fast-food er det jo ikke fordi det er specielt lækkert. Det er “convenience food”, som det efterhånden også kaldes på dansk.
Det vil sige, at det er mere belejligt end det er lækkert. Det lækre består i at det er hurtigt – og du behøver ikke tænke meget over det. Og sundt kan man langtfra kalde det.
Og det får det til at veje tungt på udgiftssiden hos familien Danmark. Mange får sig et mindre chok, hvis de regner sammen, hvor mange penge, de reelt har brugt på fast-food, for eksempel i løbet af en måned. Og skal man fjerne trangen til at købe fast-food, skal man fjerne årsagen til, at man køber det.
Noget, der også er nemt – men billigere
Ja, det er i virkeligheden det, vi har brug for. Det er i bund og grund at lave sin egen fast-food. Blot billigere og sundere. Metoden her kunne være at “masseproducere” og fryse bestemte retter. Så de hurtige at tage op af fryseren og servere. Hos os er det for eksempel tomatsuppe, chili con carne, spagetti bolognese, kylling i karry osv. Det kunne også være pizza eller lasagne eller…
Fidusen er at du ikke laver mad til en aften. Du laver til 4-5 gange. Og fryser ned. Man kan vælge at gøre det en gang om ugen, hvor man så fylder sine lagre op. Heraf titlen på dette indlæg. Man har derfor altid noget “hurtigt” i huset. Og derfor behøver man ikke købe fast-food.
I hvert fald skal man finde sig en anden undskyldning for at købe fast-food…